El Pacte per a la promoció industrial de Terrassa, un fet

Ajuntament i els agents socials i econòmics signen un acord per aconseguir la creació de llocs de treball a mig termini

La Torre
02 de març del 2015
Actualitzat el 05 de març a les 17:11h
Jordi Ballart; el president de la Cecot, Antoni Abad; el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí; el secretari general de CCOO del Vallès Occidental, Enrique Rodríguez; i el secretari general de l’UGT del Vallès Occidental, Josep Santcristòfo
Jordi Ballart; el president de la Cecot, Antoni Abad; el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí; el secretari general de CCOO del Vallès Occidental, Enrique Rodríguez; i el secretari general de l’UGT del Vallès Occidental, Josep Santcristòfo | A.T.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el president de la Cecot, Antoni Abad; el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí; el secretari general de CCOO del Vallès Occidental, Enrique Rodríguez; i el secretari general de l’UGT del Vallès Occidental, Josep Santcristòfol, han signat aquest matí a l’Ajuntament de Terrassa el Pacte per a la promoció industrial de Terrassa.

Amb aquest acord, Consistori, institucions econòmiques i agents socials es comprometen a treballar conjuntament per a redefinir l’estratègia de promoció industrial de la ciutat de forma concertada entre l’àmbit públic i privat, amb l’objectiu final d’afavorir l’activitat econòmica i l’ocupació.

Durant l’acte de signatura, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dit que la ciutat té capacitat per esdevenir “un pol industrial i econòmic de primera magnitud al sud d’Europa, i també, evidentment, a escala catalana i espanyola” i ha destacat els elements que han de constituir la base de la reindustrialització de la ciutat, com ara les actuacions estratègiques impulsades fins ara, especialment el Pacte per l’Ocupació, i els potencials i riqueses de la ciutat, com ara la universitat i el context territorial.

En aquest sentit, Ballart ha dit que “també aquí estem avançant i establint aliances de futur, per exemple amb el projecte, que cada vegada esdevindrà més sòlid, de refondre els dos Vallesos, els sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Granollers”.

L’alcalde ha parlat també de la necessitat d’establir incentius per atreure empreses a la ciutat, que compta amb abundant sòl industrial disponible, i ha recordat que el pressupost municipal per al 2015 ja contempla diferents mesures fiscals per a incentivar la implantació d’activitat econòmica a la ciutat i, en particular, activitat industrial.

Per exemple, als polígons industrials, les parcel·les que acullin activitats econòmiques noves o ampliacions d’activitats ja existents a la ciutat gaudiran d’una bonificació de l’IBI durant un període de cinc anys que pot arribar al 65%, sempre que compleixin algunes condicions com ara generar un mínim de tres llocs de treball terrassa.

Una altra novetat és la bonificació del 60% en les taxes de legalització d’activitats per a cooperatives. Un pas més en la concertació público-privada per a crear ocupació El Pacte per a la promoció industrial de Terrassa vol dotar de contingut els àmbits de treball de la Comissió de Política Industrial creada dins del Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa el 20 de març de 2014 per tal de impulsar l’activitat industrial de la nostra ciutat per als propers anys. Les actuacions que es desenvolupin a través del pacte estaran orientades a la millora de la consolidació i revitalització del teixit industrial de la ciutat i alineades amb l’objectiu de la creació dels màxims llocs de treball possibles a mig termini.

A l’acte de signatura celebrat aquest matí a la Sala de Govern, han assistit també el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, i el regidor d’Ocupació, José Manuel Jiménez.