El conjunt de David Pirri continua sense trobar el seu estil de joc i regala a un Manlleu més sencer tàcticament tres punts que els haurien situat a la zona de play-off

01 de març del 2015
Actualitzat el 02 de març a la 13:40h
Els egarencs han vist com els osonencs s'enduien massa premi de la seva visita a l'Olímpic | Foto: Lluïsa Tarrida

Els egarencs han vist com els osonencs s'enduien massa premi de la seva visita a l'Olímpic Foto: Lluïsa Tarrida

Mal plantejament i poca sort. Aquest és el resum del partit que s'ha pogut veure aquest diumenge a la tarda a un Estadi Olímpic de Terrassa que ha presentat una entrada que feia goig i que ha acabat fastiguejat en veure com s'escapaven els tres punts (0 a 2). Tot i així, en defensa dels egarencs, cal dir que el marcador tampoc reflecteix el que s'ha vist sobre el camp, i que, un empat hauria estat el més just.

El Terrassa FC encarava l'enfrontament davant del Manlleu amb ànims renovats després de l'èpica remuntada de la setmana passada. Però les il·lusions dipositades en l'equip s'han anat desfent com un terròs de sucre a mesura que passaven als minuts.

I no serà perquè no gaudeixi de grans, grandíssims, futbolistes i que els darrers fitxatges no estiguin responent. Potser és que els jugadors encara s'estan coneixent o que el plantejament que fa David Pirri no acaba d'adequar-se a les necessitats de l'equip. I és que en els darrers partits sembla que el conjunt egarenc no sap a què vol jugar, o sí que ho sap però no ho acaba de materialitzar.

En els primers dos-tres mesos de Lliga es va poder veure un Terrassa tocador, que gaudia amb el control de la pilota, de joc alegre, de passades curtes i precises, jugades trenades i, sí, també algun ensurt en defensa. Ara, ja portem diverses setmanes que el joc es fonamenta en passades llargues, brillantors individuals, defensa contundent, amb un mig del camp inexistent, i uns davanters amb enorme potencial però que no acaben d'estar fins.

Perdonen a la primera part

L'equip ha saltat a la gespa amb tres defenses, un Batanero de mig defensiu, Merchan com a director d'orquestra i a davant tota la pólvora disponible: Marc Vilajosana, Ángel de la Torre, Diego, Matamala i Gallego. A priori, doncs, semblava un plantejament agressiu, més pensat per una circulació elèctrica de pilota i una transició ràpida de defensa-atac. Com era esperable, el Manlleu -molt ben situat tàcticament- ha sortit tancat a darrera, deixant Uroz la feina bruta d'intentar arreplegar alguna opció davant de la porteria d'Ortega. Els osonencs s'han limitat a fer una primera part de tanteig, esperant si tenien alguna oportunitat, i observant com s'anava desgastant i impacientant el rival.

I és que els problemes pels locals han estat molts. Les transicions no han estat bones perquè Batanero ha estat més pendent de tapar forats que no pas de fer de connector entre la defensa i la davantera; Merchan se li enganxava la pilota a la bota i li costava deixar-la anar; Ángel de la Torre, escorat a la dreta -i per tant, a cama canviada i obligat a fer més d'interior que d'extrem-, no ha pogut treure rendiment del seu esprint i rematada; la inspiració i màgia de Diego no han aparegut; i Gallego i Matamala -que aquest últim avui ha debutat amb el conjunt vermell amb molt bones sensacions- no han tingut la sort de cara.

De la primera part, destaca una doble jugada perillosa del Terrassa. Primer amb un xut creuat a mitja alçada de Diego que ha estat aturat pel porter Barragán. I un minut després, al 29, una gran jugada d'Ángel que amb la seva cama dolenta ha connectat una bona centrada i que Matamala avançant-se al seu defensa ha pogut rematar de cap fent lluir l'osonenc sota els pals. Si aquesta jugada hagués finalitzat amb gol, possiblement ara estaríem parlant d'un altre partit. Però no ha estat així, i el Terrassa no ha tornat a xutar entre els tres pals.

Massa càstig

Com ja va sent habitual, el Terrassa no ha sabut marcar la pauta a la primera part i això ho ha acabat pagant a la segona. Massa car i tot. Uroz ha donat el primer avís amb un xut des de fora l'àrea que Ortega -avui un altre cop immens- ha aturat sense dificultats. Una nova centrada d'Ángel ha acabat al cap de Gallego que ha enviat la pilota fregant el travesser.

Just després, al minut 49, el porter egarenc ha tornat a treure 'el sant cristo gros'. I en dues ocasions consecutives, ha salvat el Terrassa. Les dues rematades han estat d'Uroz, primer un xut després d'una jugada enrevessada dins l'àrea, i després, traient una mà miraculosa a una rematada a un metre de la línia de gol.

Encara quedava partit i el Terrassa ha intentat reaccionar. L'ocasió ha estat de Matamala, al minut 64, després de retallar el defensa i fent la passada de la mort cap a Gallego, que tot sol ha afusellat directe a l'estómac del porter. Ha estat l'oportunitat més clara dels homes de Pirri en tot el partit. La connexió Matamala-Gallego sembla que funciona i ells dos han intentat fer alguna jugada més, tot i que han acabat sense més.

I quan semblava que el Terrassa s'enduria un trist punt, el Manlleu ha canviat el plantejament. L'entrenador Miquel Muñoz ha sabut jugar perfectament les seves cartes i amb la sortida del golejador Manel Sala el seu equip ha fet un tomb. Molt més incisiu i menys especulador, els osonencs han vist com una gravíssima errada de Montero -que acabava de sortir al camp- donava en safata el gol que donava els tres punts al Manlleu. Era el minut 86. Sala ha sabut aprofitar la pilota regalada per batre amb sang freda a un Ortega venut. Aquest cop no hi ha hagut ni la mínima reacció egarenca, i el Manlleu envalentit i ja en temps de descompte ha acabat furgant a la ferida col·locant de les botes de Maik el 0 a 2.

Així doncs, s'han tornat a escapar tres valuosos punts que haurien col·locat el Terrassa en zona de play-off i que ara, amb aquesta nova derrota, l'enfonsen a la sisena posició amb 38 punts empatat amb El Prat.