Sàmper: «No tindria cap problema per fer alcalde Albert»

El líder nacionalista emarca que si es té en compte la situació actual, amb CiU amb nou regidors i ERC fora de la sala de plens, ell hauria de ser l'escollit per dirigir Terrassa "per pura matemàtica"

J.M.O
03 de març del 2015
Actualitzat el 05 de març a les 17:08h
Sàmper és el candidat a l'alcaldia per CiU a Terrassa
Sàmper és el candidat a l'alcaldia per CiU a Terrassa | Cristóbal Castro

Sàmper és el candidat a l'alcaldia per CiU a Terrassa Foto: Cristóbal Castro


El candidat de CiU a l'alcaldia de Terrassa, Miquel Sàmper, creu que no calia una bona entesa entre ERC i la federació nacionalista en l'àmbit nacional perquè hi hagués una relació més que correcta a Terrassa. 

El líder nacionalista, com el republicà, reconeixen que s'han vist i que han parlat, i que hi ha bona sintonia entre els dos. Sàmper destaca que hi ha coincidències quan s'aborden qüestions com el procés i el camí cap a la independència i les polítiques socials.
El candidat de CiU està disposat a pactar un acord de govern si les dues agrupacions sumen, i acabar així amb 36 anys de socialisme al capdavant de l'Ajuntament.

Sàmper remarca que si es té en compte la situació actual, amb CiU amb nou regidors i ERC fora de la sala de plens, ell hauria de ser l'alcalde "per pura matemàtica". Tanmateix, diu que si després de les eleccions hi ha un canvi i els republicans estan per davant, "no tindria cap problema per fer alcalde el candidat Isaac Albert. És una persona molt vàlida que ja ha estat regidor i que coneix perfectament la ciutat. La conec des de fa anys a través d'activitats del Col·legi d'Advocats de Terrassa quan jo n'era el degà".

Malgrat totes les lloances i la voluntat d'acords, Sàmper explica que durant la precampanya i la campanya electoral no se n'estarà de mostrar, si cal, la seva disconformitat amb les idees dels republicans de Terrassa. La candidatura de CiU a les pròximes eleccions municipals del mes de maig afirma que el líder dels socialistes egarencs Jordi Ballart "defuig un cop més l’evident necessitat d’assumir responsabilitats directes de gestió i de govern com a alcalde.

"Sàmper Terrassa" considera que l’equip de govern tanca en fals la crisi interna causada per la renúncia de la tinent d'alcalde Carme Labòria a seguir sent membre del govern municipal i del PSC. La federació destaca que ja és la tercera remodelació de l’executiu municipal en un sol mandat, "amb canvi d’alcalde inclòs i el consegüent desgovern".


Miquel Sàmper, candidat a l’alcaldia, manifesta que “Ballart traspassa els poders de Labòria a dos tinents d’alcalde com qui reparteix cromos”. En aquest sentit, diu que “és desolador veure que Ballart no vol assumir cap lideratge ni responsabilitat, i que fa dos anys que es dedica només a deixar-se veure per la ciutat amb finalitats electoralistes.”

Sàmper afegeix: “Si un alcalde no gestiona, la ciutat no sap on va; això és el que li passa a Terrassa. Una ciutat com la nostra necessita un alcalde que gestioni i que governi, que assumeixi personalment responsabilitats importants i que no sigui només un mer representant institucional sense lideratge ni decisions”.

El candidat conclou: “Seré un alcalde actiu en la gestió, assumint responsabilitats cabdals en primera persona. Ho faré per liderar, de la mà de la ciutadania terrassenca i el meu equip, un canvi de tendència més que necessari i urgent. I així, convertir la Terrassa aturada d’avui amb una ciutat de referència de la nova Catalunya que construirem entre tots”.