Terrassa posa en valor la memòria de la gent gran com a patrimoni cultural

Es projecte el documental "Torrebonica, pícnic de la memòria" d'Amanda Alonso

La Torre
01 de març del 2015
Actualitzat a les 16:24h
576_1424964166capture-20150226-162207
576_1424964166capture-20150226-162207
El documental “Torrebonica; Pícnic de la memòria” produït per Canal Terrassa i realitzat per Amanda Alonso és el tret de sortida del projecte de teixir la memòria de la ciutat amb el patrimoni que representa la memòria de la gent gran.

Mitjançant el records de moltes persones coneixem la història d’un espai recuperat per a la ciutat de Terrassa. Ens mostra cóm era la vida a principis del segle XX amb testimonis i experiències de persones grans que van viure i treballar a Torrebonica. La finca va tenir múltiples usos (sanatori antituberculós, residència dones cegues, casa de colònies.... ) sempre lligada a l'Obra Social La Caixa. 

“Torrebonica; Pícnic de la memòria” es un reportatge d'Àrea Serveis a les Persones (Ajuntament Terrassa), patrocinat per l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT) amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. El documental vol mostrar el valor patrimonial de la memòria de les persones grans per construir l'historia de pobles i ciutats.



El documental forma part, també, d’un catàleg d’accions de recuperació d’aquest espai natural, molt proper a la trama urbana de la ciutat, que té un passat que s’ha de conservar i que ha de servir per seguir conformant el futur de Terrassa. Aquest es el futur enclavament del projecte socio-sanitari “TorreBonica Líving Lab” que es presenta als projectes europeus del RIS3CAT. 

En l’estrena, que va comptar amb la presència del tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manel Pérez i dels regidors de Gent Gran i de Presidència de l’Ajuntament de Terrassa, Josefina Soler i Juan Antonio Gallardo, hi van assistir més de 300 persones interessades en reviure el passat a l’espai de Torrebonica, així com per conèixer què es preveu, a nivell municipal, en aquest espai. Al finalitzar l’acte, tots els assistents van rebre una còpia del documental, alhora que van poder gaudir d’un refrigeri saludable cortesia de Laboratoris Pharmadus i la Cooperativa Més Eficiència Social, que van oferir infusions i aperitius.