Spotify, sense versió en català

Els responsables de l’empresa sueca han respost de manera oficial a la petició de la campanya “Spotify en català”

Redacció
26 de febrer del 2015
Logotip de la plataforma de música 'Spotify'
Logotip de la plataforma de música 'Spotify'

Spotify, de moment, no inclourà el català a la seva plataforma de música en "streaming". Això és el que es desprèn del comunicat que ha enviat l'empresa sueca a la petició de la campanya “Spotify en català” i que ha difós els mateixos responsables de la campanya mitjançant el seu Facebook. 

La iniciativa per traduir el programa de música al català va néixer l’any passat i defensa que el programa inclogui el català a la vintena de llengües de la plataforma. Els impulsors de la campanya van fer una petició al portal Change.org que compta amb unes 1.000 adhesions i l'empresa els ha enviat un comunicat responent negativament a la petició.

L'empresa sueca explica en aquest comunicat que no compten amb “les eines suficients per desenvolupar un equip de localització en català” i, degut a les seves limitades eines de traducció col·laborativa “no és possible externalitzar les traduccions en aquests moments”. La campanya, per la seva banda, explica en la seva petició que "hi ha una grandíssima comunitat de catalans disposada a treballar voluntàriament a la traducció del vostre programa".

Segons expliquen els impulsors de la campanya al seu Facebook, per ells la resposta és “un gran pas” i que això “els anima a continuar treballant encara més per aconseguir Spotify en la nostra llengua”. 

La resposta del programa Spotify a la campanya és la següent: