10 trucs per fer durar més la bateria dels nostres «smartphone»

Un dels problemes més freqüents dels telèfons intel·ligents és la poca durada de la bateria

EP/Redacció
25 de febrer del 2015
576_1334836362_Adri_Costa_MG_3876_aplicacions_GND_Iphone
576_1334836362_Adri_Costa_MG_3876_aplicacions_GND_Iphone | Adrià Costa

Foto: Adrià Costa


Actualment els telèfons intel·ligents són eines amb les quals convivim diàriament; ens despertem amb ells, treballem amb ells, ens informem i ens comuniquem amb ells. Les moltes funcions que compleixen aquestes eines fan que les bateries no donin a l’abast i s’acabin abans d’hora. Els mòbils antics, sense connexions a la xarxa, podien arribar a durar una setmana sencera. Actualment, les persones que l’utilitzen molt poden carregar tres o quatre vegades el telèfon mòbil en un dia.

- Baixar la brillantor de la pantalla. És la caracterítica que gasta més bateria dels nous telèfons intel·ligents. Posar els nivells de brillantor no gaire alts ajudarà a mantenir la bateria més temps. 

- Tancar aplicacions obertes que no utilitzem. Molta gent no està acostumada a tancar les aplicacions que no utilitzen i la bateria s’acaba ràpidament. És important tancar-les si no les fem servir o utilitzar alguna aplicació que hi faci automàticament.

- Desconnectar la vibració. Una altra manera d’estalviar bateria és desconnectar la vibració per les trucades i les notificacions. També es pot desactivar el so del teclat i d'aquesta manera estalviarem energia. 

- Desactiva actualitzacions automàtiques. Les actualitzacions automàtiques poden descarregar la bateria en molts casos ja que s’activen sense avisar.

- Allunyat de les fonts de calor. Les altes temperatures són el pitjor enemic de les bateries i també afecten la seva vida útil. Cal vigilar quan deixem els telèfons a prop d'una font de calor o a l'interior d'un vehicle quan hi toca el sol.

- Optimitza l’ús de la bateria. Existeixen moltes aplicacions que ajuden a optimitzar l’ús de les bateries i apaguen les eines que no utilitzem. 

- Busca connexions Wifi. Navegar per les xarxes mitjançant Wifi sempre és molt més econòmic que les xarxes normals i el dispositiu necessita molt menys recursos. 

- Desconnecta Bluetooth si no és necessari. Si no l’utilitzem no cal que estigui activat i així no gastarà energia innecessària. 

- Desconnecta el localitzador GPS. Moltes aplicacions diàries registren la ubicació geogràfica per tal d’oferir un millor servei. Tot i això, a vegades és totalment prescindible, ja que té un gran impacte sobre la bateria.

- Evita els carregadors no oficials. Les imitacions dels carregadors poden fer malbé la bateria d’un telèfon intel·ligent i tenen menys durada. A la llarga poden sortir més cars que els oficials.