Cinc forces s'aixopluguen sota el paraigua Terrassa en Comú

EUiA, Procés Constituent, ICV, Podem i Guanyem es posen d'acord per a concórrer juntes a les eleccions municipals del 24 de maig

J.M.O.
23 de febrer del 2015
Actualitzat el 24 de febrer a les 8:10h
El procés de confluència de bona part de partits i forces i plataformes d'esquerra de la ciutat s'ha tancat amb un gran acord a cinc bandes entre EUiA, Procés Constituent, ICV, Podem i Guanyem. Finalment, la CUP queda fora. I Iniciativa per Catalunya-Verds ha acabat entrant, tot i les reticències que tenia. A partir d'ara, s'endegarà el procés per elaborar el programa electoral i les llistes que es presentaran a les eleccions municipals del 24 de maig. El procés per a confluir ha estat llarg i dur, per culpa de les diferents visions sobre el que havia de ser la confluència. Per aquestes perspectives diferents la Candidatura d'Unitat Popular ha baixat del vaixell.

Ara, les marques dels partits, molt potents en la majoria dels casos, resten en un segon terme. Totes les forces han esmerçat esforços per a presentar una proposta que consideren que pot ser la gran guanyadora dels comicis electorals del maig.

Amb Terrassa en Comú -el mateix nom que s'ha adoptat a Barcelona-, ja són quatre les forces que es veuen amb cor de ser les triomfadores i governar els quatre anys vinents a la ciutat, el PSC -amb l'alcalde Jordi Ballart-, CiU -amb Miquel Sàmper., i ERC -amb Isaac Albert. El resultat de les eleccions està més obert que mai i s'obre un escenari desconegut, amb una sala de plens plenament fragmentada i on es fa difícil saber qui podrà pactar amb qui.