L'associació Àmbit B30 busca investigadors en nanotecnologia

El Pla de Doctorats Industrials neix com una eina per realitzar projectes de recerca estratègics d'una empresa en col·laboració amb una universitat

La Torre
13 de febrer del 2015
L’Associació Àmbit B30, presidida per l'alcalde de Mollet Josep Monràs i de la qual Terrassa en forma part, promou el Pla de Doctorats Industrials (DI) en nanotecnologia. L’Associació considera que aquesta iniciativa contribuirà a la millora de la competitivitat d’aquest territori.

El Pla d’ID en nanotecnologia compta amb el suport dels centres del Barcelona Nanotechnology Cluser Bellaterra,una de les principals concentracions d’infraestructures i investigadors de l’àmbit de la nanotecnologia, a més de la intervenció especial del Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).

El Pla de Doctorats Industrials (DI) neix com una eina que ofereix una oportunitat de realitzar projectes de recerca estratègics d’una empresa en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, on el doctorand/a desenvolupa la seva formació investigadora i és objecte d’una tesi doctoral.

El resultat d’aquesta simbiosi és el doble benefici que afecta, per una banda a les empreses que atrauen persones qualificades i amb grans coneixements del sector, atorgant valor afegit i, per l’altra, a les universitats. Per aquestes, els DI representen una ocasió on transferir tecnologia i coneixement en un entorn productiu, enfortint, els vinces amb el món empresarial.

L’Associació Àmbit B30 vol col·laborar com a mediadors i facilitadors de fòrums on hi hagin empreses que podrien estar interessades en participar en un projecte de DI durant els propers anys. Així doncs, en cas que hi hagi empreses de l’entorn B30 interessades en els DI en general i la Nanotecnologia, l’Associació posa a la seva disposició una adreça de correu electrònic [email protected] i el telèfon 937 453 161.