ERC engega una enquesta per fer el programa electoral

Els republicans afirmen que no es tracta "de fer una llista de la compra ni de tenir tothom content" sinó de copsar les necessitats de la gent per elaborar un document "assumible" i amb visió global de ciutat | Esquerra diu que la seva candidatura serà la més "confluent" de Terrassa

Lluïsa Tarrida
12 de febrer del 2015
Actualitzat el 14 de febrer a les 7:25h
Isaac Albert i Carles Caballero, a la seu d'ERC Terrassa
Isaac Albert i Carles Caballero, a la seu d'ERC Terrassa | Foto: Lluïsa Tarrida

Isaac Albert i Carles Caballero, a la seu d'ERC Terrassa Foto: Lluïsa Tarrida


Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquest dijous una enquesta ciutadana per tal de demanar als egarencs que expliquin què els agrada de la ciutat, què canviarien i quins són els problemes en què es troben al seu dia a dia. "Aquesta informació ens serà molt útil per fer el nostre programa electoral i per prendre el pols a la ciutat, volem que la gent pugui opinar i també aportar idees", ha manifestat el candidat a l'alcaldia per ERC Isaac Albert. Es tracta d'una enquesta on-line, oberta a tothom i que es podrà contestar fins d'aquí un mes i mig des d'aquesta pàgina web.

Això sí, afirmen que "no es tracta de fer una llista de la compra, i no es pot tenir a tothom content, el programa electoral no es pot fer a demanda" ha subratllat Albert que ha matisat "el govern és de tota la ciutat, hem d'escoltar a la gent i saber què necessiten o que ens ajudin a detectar quins problemes hi ha, però un govern o un partit polític ha de pensar en les necessitats globals de la ciutat, i ajudar a la ciutadania a comprendre i a explicar-los perquè sí que es poden fer unes coses i perquè no unes altres". Els republicans consideren que l'objectiu és tractar al ciutadà "com un adult, de generar una interlocució entre iguals", capaç de comprendre que amb els recursos de què es disposa actualment no es pot fer tot.

A més d'aquesta enquesta, ERC també durà a terme en el proper mes un seguit de trobades amb experts, també obertes a la ciutadania, en què es debatran aspectes generals de la ciutat, com ara la fiscalitat, el territori o la inclusió social. Aquests debats juntament amb els resultats de l'enquesta i amb la visió que des del partit tenen sobre com ha de funcionar Terrassa, serviran per confeccionar el programa electoral -el proper 14 de març en un acte públic- i "dibuixar el model de ciutat actualitzat que des d'ERC volem". 

Pactes electorals

ERC ja té escollits els cinc primers membres de la llista electoral. No obstant, encara no els faran públics, a l'espera que siguin ratificats en assemblea. Subratllen que "la nostra candidatura serà la més confluent de la ciutat, en el sentit que hi haurà persones procedents d'àmbits i orígens diversos", i recorden que perquè un partit tingui moltes sigles sota el mateix paraigua no vol dir que sigui "la més representativa de la ciutat".

Sobre els possibles acords passades les eleccions, ERC no tanca portes tot i que deixa clar que "nosaltres estem disposats a fer acords amb, i només amb, aquelles formacions que apostin per la sobirania nacional, la justícia social i una millora en la governança municipal". En aquest sentit, ha dit que sí que han mantingut converses amb ICV, Podemos o Guanyem i ha sentenciat que "som conscients que aquesta serà una legislatura de pactes necessaris amb el màxim de partits".