La CUP de Terrassa s'allunya de Guanyem

La Candidatura creu que "en el procés no s’ha donat amb la suficient transparència així com remarquem l’absència de la definició d’un horitzó compartit més enllà de les eleccions"

La Torre
07 de febrer del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 12:35h
Una assemblea oberta vinculant de la CUP celebrada al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany
Una assemblea oberta vinculant de la CUP celebrada al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany | J.M.O.


La CUP considera que el seu projecte no és compatible amb la proposta dels promotors de Guanyem Terrassa i deixa de participar-hi. El procés de confluència sembla, ara ara, aturat, tot i que es recorda que han estat sis mesos de treball amb l'objectiu de generar un espai comú amb totes les forces rupturistes de la ciutat. I que hi ha encara portes obertes a l'acord si en properes trobades s'escolten les seves esmenes, tot i que hi ha certa tendència a pendar que fins a aquest moment s'ha menystingut la Candidatura.

Una assemblea oberta vinculant celebrada al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany ha considerat que no hi ha prou elements per fer una candidatura conjunta. Més de quaranta persones han participat en aquesta trobada per a prendre la decisió sobre l’aposta del projecte de la CUP de cara a les eleccions municipals del proper maig. 

"Constatem que els punts fixats per l’anterior assemblea oberta, que marcaven les línies polítiques i les formes des d’on es feia l’aposta per una estratègia de confluència, no es veuen reflectits amb suficients garanties en el projecte de Guanyem Terrassa. Creiem que el procés no s’ha donat amb la suficient transparència així com remarquem l’absència de la definició d’un horitzó compartit més enllà de les pròpies eleccions".

En relació a la forma de funcionament de Guanyem Terrassa, la Cup apuntar a les dificultats que s'ha trobat "en un espai que s’ha concebut com a nou agent i com a procés de confluència a la vegada, en el que les dinàmiques venien fixades amb anterioritat a l’inici de les converses entre els agents i les possibilitats de crear un espai de complicitat han estat menystingudes al·ludint a la manca de temps".

A més, afegeix que el model de funcionament no ha estat genuïnament local i sí condicionat pel procés de confluència que hi havia a Barcelona. "Després de quatre mesos treballant en aquest procés seguim considerant que no està prou clar de quina manera s’han pres les decisions ni quins mecanismes de participació s’establiran després de les eleccions municipals".

"Creiem que una alternativa rupturista vol dir ser capaços de donar resposta a la situació d’emergència a la vegada que es creïn noves institucions fora de l’administració i de la dinàmica que ens ha dut al context actual. I això passa per entendre que el camp electoral és tan sols una lluita més, visió que no hem vist reflectida en les dinàmiques generades dins del procés de confluència de Guanyem Terrassa. Pensem que no compartir aquesta visió ens portaria simplement a un intent per millorar la gestió de l’administració però no a un procés de transformació social". La CUP destaca la presència d’Iniciativa per Catalunya–Els Verds, amb 13 anys al govern municipal "i que no ha mostrat una actitud crítica amb el model actual de ciutat, impossibilita assolir una proposta rupturista".