Atropella i mata un mosso en un control a la C-58 i després fuig

L'autor dels fets, un home de 24 anys, ha acabat detingut poc temps

La Torre
31 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:18h
La Direcció General de la Policia lamenta la mort aquest matí d'un mosso d'esquadra després de ser envestit pel conductor d'un vehicle que ha fugit d'un control de trànsit, a la C-58, al terme municipal de Sant Quirze del Vallès. L'autor dels fets, un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramanet, ha acabat detingut poc temps després a Santa Coloma de Gramanet, com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi.
 
Els fets han passat aquest matí en el decurs d'un control de trànsit que els mossos havien establert al quilòmetre 12 de la carretera C-58. Pels volts de les 07.30 hores un turisme, d’alta gamma, s’ha apropat al control a gran velocitat. Tot i les clares indicacions dels agents perquè s'aturés, el conductor del vehicle ha accelerat, envestint un caporal de trànsit i donant-se a la fugida.
 
El mosso ha resultat ferit molt greu per la violenta envestida. Els agents que es trobaven al lloc l’han assistit ràpidament fins l’arribada d’una ambulància medicalitzada però finalment ha resultat mort.
 
Immediatament, els Mossos han informat dels fets a tots els agents de les policies locals i del cos de Mossos d'Esquadra de la zona i s’ha activat un ampli dispositiu de recerca del vehicle fugitiu.
 
Pocs minuts després, a les 07.49 hores una patrulla de mossos ha vist el vehicle que buscaven, quan es dirigia a Barcelona per la carretera C-17, dins els terme municipal de Montcada i Reixac. El turisme els ha sobrepassat a gran velocitat.
 
La patrulla ha efectuat una seguiment del vehicle que ha acabat a la cruïlla del carrer de Jacint Verdaguer, a Santa Coloma de Gramenet. El conductor, ha quedat detingut com a presumpte autor de la mort de l'agent. La prova d'alcoholèmia que se li ha practica al mateix lloc ha donat un resultat positiu de 0,71 mg d'alcohol per litre d'aire expirat.
 
El detingut ha estat traslladat a dependències policials i passarà a disposició judicial durant els propers dies.