L'episodi de fort vent passa per Terrassa sense causar grans danys

El Pla d'Emergència Municipal passa a fase de prealerta | Normalitat en els serveis i espais públics de la ciutat

La Torre
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:45h
Un dels pocs arbres que han caigut aquesta matinada pel vent
Un dels pocs arbres que han caigut aquesta matinada pel vent | Foto: Cristóbal Castro

Un dels pocs arbres que han caigut aquesta matinada pel vent Foto: Cristóbal Castro


La ventada que ha afectat tot Catalunya aquesta nit i matinada ha passat per Terrassa sense causar danys greus. El Pla d’Emergència Municipal, que estava activat en fase d’alerta des de la tarda d’ahir, ha passat a prealerta davant la millora de les condicions climatològiques. 

Les incidències més notables aquesta nit i matinada han estat la caiguda d’un arbre al carrer de Velázquez i d’un fanal a al carrer d’Alcoi, que no han provocat altres danys ni han comportat afectacions de trànsit. Al llarg de la nit, la Policia Municipal ha fet un total de 14 intervencions relacionades amb la ventada. La majoria d’aquestes sortides han estat per contenidors desplaçats pel vent o façanes amb elements en risc de despreniment, que en la majoria de casos no han arribat a caure. Per la seva banda, l’operatiu establert pels Serveis Socials amb efectius de Creu Roja van fer tres sortides durant la nit per a detectar persones sense sostre i van allotjar dues persones a l'Andana. 

Els parcs de Vallparadís i de Sant Jordi, que ahir a la tarda es van tancar al públic preventivament, s’han reobert aquest matí. Així mateix, els equipaments cívics, que ahir van tancar a les 20h, dues hores abans de l’hora habitual, han obert aquest matí amb normalitat. Tampoc no hi ha hagut afectacions als transports públics ni al servei de recollida de residus. 

D’altra banda, el Cementiri Municipal, que va patir importants danys durant la ventada del 9 de desembre passat, romandrà tancat a les visites tot el matí. Fins les 14h el cementiri funcionarà exclusivament per a celebració de les cerimònies funeràries i els enterraments. En aquest sentit, es demana a les persones que participin en aquests actes que no es desviïn de l’itinerari establert i que atenguin les indicacions del personal de l’empresa.

Tot i que tots els indicadors apunten que el perill ja ha passat i no s’esperen novesincidències, l’Ajuntament de Terrassa recomana a la població que mantingui la prudència i que s’informi de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació, el web municipal www.terrassa.cat i les xarxes socials (Facebook www.facebook.com/ajterrassa i Twitter @trsemergencies i @ajterrassa). Per aquest cap de setmana el Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat noves ventades, encara que la nostra comarca no es compta hores d’ara entre les que es preveu que superin ells llindars de perill.