Comunicat de Carme Labòria on explica per què deixa el PSC i l'Ajuntament

La trinent d'alcalde afirma que "tenim dret a decidir"

La Torre
30 de gener del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 12:51h
"He comunicat a l’alcalde de Terrassa i primer secretari del PSC la meva voluntat irrevocable de deixar la militància del PSC. He pres aquesta determinació després d’un llarg procés de reflexió i no ha estat exempta d’una gran tristesa després de 34 anys de militància activa. Deixo el partit per les raons que a continuació us explicaré:

PRIMER
Perquè sempre he cregut que els partits polítics són instruments per poder canviar la societat. Els partits polítics no tenen sentit per si mateixos sinó que han d’estar al servei de la ciutadania per fer avançar la societat cap a quotes cada vegada més grans de benestar. I, és en aquest sentit, que veig amb una profunda tristor com el partit en què fins el dia d’avui he militat, ha abandonat un dels dos eixos que determinen la pràctica política en el nostre país: El del catalanisme polític, i ha perdut aquella centralitat que des de sempre l’havia caracteritzat, arrenglerant-se amb unes posicions que no comparteixo.

El PSC ha deixat de ser un instrument vàlid amb capacitat transformadora i cohesionadora, havent perdut la sintonia amb els nous desitjos i anhels de la societat catalana.

SEGON
-Perquè tenim dret a decidir. Terrassa no és una illa enmig d’un oceà. La meva ciutat, la dels meus pares, la que m’ha vist néixer i la que modestament he participat en la seva transformació, no està desvinculada del país. Terrassa és una ciutat molt important en el context de Catalunya i també de l’Estat, i, tanmateix, el nostre país es configura en la seva trama més urbana a partir de ciutats com la nostra. I em sap greu i em rebel·lo quan els dos partits grans d’àmbit estatal es posen d’acord una i altra vegada en negar la possibilitat que els i les catalanes puguem decidir. Ens neguen la personalitat política plena, la capacitat de decidir el que volem ser com a poble, ens neguen que siguem un subjecte polític sobirà. En definitiva ens neguen allò que formava part de l’ADN del PSC i que estava en la seva base fundacional. El dret a poder decidir per nosaltres mateixos.

TERCER
-Perquè vull seguir compromesa activament amb la meva ciutat i el meu país. Els dos àmbits que m’han definit i que han estat la base del meu pensament polític han estat: el catalanisme i el socialisme. El nou partit polític MES (Moviment d'Esquerres) fa seus aquests dos eixos, actualitzant-los i posant-los al servei del país i de la seva gent. Moviment d'Esquerres és el partit hereu d’aquesta profunda tradició catalanista i progressista. Vull poder participar en un partir nou, d'obediència estrictamebt catalana que aposti clarament per l’abandonament de les polítiques d’austeritat, que impulsi una veritable reforma fiscal justa i equitativa, que incentivi nous models productius i de creació d’ocupació, que faci una fèrria defensa de les polítiques de benestar social en els àmbits, educatiu, sanitari, de serveis socials, de cultura, d’habitatge i que es comprometi amb l’establiment d’una renda bàsica garantida que esdevingui un actiu en la lluita contra l’exclusió social.

UART.
- Perquè vull contribuir en aquest nou projecte polític canviant les formes i els continguts. Aquest nou projecte ha de ser trencador amb les velles formes de fer política, endogàmiques i més pensades amb els interessos dels aparells que no pas amb servir a la ciutadania. En aquest sentit, MES ha d’implementar mesures radicals de transparència i revitalització democràtica, així figura en el seu programa fundacional que cal desenvolupar.

El proppassat 9 de novembre més de 48.000 terrassencs i terrassenques vàrem anar a votar i vàrem expressar aquest desig, absolutament irrefrenable, de voler decidir el futur del nostre país. Voler participar activament en l’esdevenidor del teu país també constitueix una nova manera d’exercir la radicalitat democràtica. Per totes aquestes raons he posat fi a la meva militància en el PSC i com tants d’altres companys i companyes m’he decidit a donar el pas i integrar-me en aquest nou projecte que és MÉS. Amb aquesta acció no pretenc atacar ningú, només demano que se’m respecti. La meva renúncia al partit comporta automàticament el cessament de les atribucions que tinc delegades. Per coherència no mantindré l’acta de regidora, hi renuncio i demanaré el retorn al meu antic lloc de treball."