La Trobada pel reciclatge i la reutilització, en imatges

La Torre
01 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:42h
La plaça Vella es va omplir de tallers i activitats
La plaça Vella es va omplir de tallers i activitats | Foto: Eliana Magalhaes

La plaça Vella es va omplir de tallers i activitats Foto: Eliana Magalhaes


L’Ajuntament de Terrassa el mes de setembre de 2014, va posar en marxa la campanya per a la millora de la recollida selectiva “reciclar bé, té recompensa”. Aquesta campanya té com a objectius fonamentals millorar la recollida selectiva a casa en quantitat i qualitat. Des de la regidoria de Medi Ambient manifesten que "cal explicar a la ciutadania que si recollíssim selectivament tots els residus que generem a Terrassa, podríem reciclar-ne o recuperar-ne un 90%, mentre que avui, a casa, només separem poc més del 30%".

"Si barregem els residus a casa i no els posem on correspon, han de rebre un tractament complex i costós per separar la matèria orgànica i altres residus aprofitables, i finalment, una bona part acaben a l’abocador", i subratllen "separant correctament els residus a casa, evitem que vagin a l’abocador i fem possible la seva recuperació, tornant-los a donar un ús, estalviem costos innecessaris que paguem entre tots i totes, evitem malbaratar matèries primeres i finalment, reduïm la contaminació de tota mena així com l’afectació a la nostra salut".

En el marc de l’esmentada campanya, es van programar tot un seguit d’accions i activitats, una d’aquestes és la Trobada pel reciclatge i la reutilització. Gaudim - eduquem i reflexionem que va tenir lloc aquest dissabte a la plaça Vella i en el que desenes de nens van poder divertir-se mentre aprenien a reutilitzar peces o a separar els residus correctament.