Carme Labòria estripa el carnet del PSC Terrassa

La tinent d'alcalde amb més responsabilitats renuncia als seus càrrecs dins de l'equip de govern de l'Ajuntament i deixa l'acta de regidora

Joan Manel Oller
30 de gener del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 12:43h
Carme Labòria a la presentació ofical de MES a Terrassa, amb l'alcaldable d'ERC Isaac Albert al seu davant (esquerra)
Carme Labòria a la presentació ofical de MES a Terrassa, amb l'alcaldable d'ERC Isaac Albert al seu davant (esquerra) | Carme Labòria

La tinent d'alcalde socialista Carme Labòria deixa de ser regidora del PSC a l'Ajuntament de Terrassa. Labòria acaba de confirmar-ho ara mateix a La Torre. La regidora, una de les que té més responsabilitats de govern a l'equip de Jordi Ballart, també ha afirmat que deixa el partit.

Carme Labòria sempre ha format part del sector més catalanista i independentista del socialisme terrassenc. diplomada en Gestió i Administració Pública era la tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori de Terrassa.

Ahir se la va veure en la presentació de Moviment d'Esquerres (MES), el nou partit que promou, entre d'altres, Jordi Labòria, un dels històrics del socialisme terrassenc, que també ha trencat el carnet del PSC.

L'alcalde, Jordi Ballart, ja coneix des de les nou d'aquest matí la decisió d'un dels seus puntals a l'Ajuntament, i d'un dels puntals dels consistoris presidits per Pere Navarro, a més de ser una de les persones que més números va tenir sempre per ser candidata  a l'alcaldia.
 

Carme Labòria, en primer terme, amb Manel Pérez i l'alcalde Jordi Ballart Foto: J.M.O.

Carme Labòria ha dit a La Torre que el ple de desembre va ser l'ùltim. Curiosament el de gener, que s'havia de fer ahir dijous, es va ajornar per culpa del risc de ventades fortes i es farà el dilluns. Les ratxes han estat fortes però el que hi ha hagut és una tempesta política. Feia temps que s'esperava que fes el pas, però mai arribava. Ara ha dit que ja ni havia prou. "El PSC ja no era el méu partit, i me'n vaig a Moviment d'Esquerres, que representa molt millor els ideals que sempre he defensat: socialdemocràcia, catalanismes i transparència. La decisió de deixar el PSC ha estat difícil. N'he estat militant durant 34 anys".

Carme Labòria va entrar a l’Ajuntament gràcieas a  Pere Navarro, en el número 4 de la candidatura. Va ocupar els càrrecs de regidora d’urbanisme i més tard de tinent d’alcalde de tota l’àrea. El 2001 va repetir, aquest cop de 3, i cada cop amb més responsabilitat i més pes, fins a convertir-se en un dels puntals dels alcaldes, i una de les regidores amb més responsabilitats. S'havia arribat a dir que portava tot l'Ajuntament. Carme Labòria afirma que no fa cap retreta als seus companys de partit ni és crítica a la tasca del Consistori, assumint que ella ha estat part activa de tot el que s'ha fet a nivell municipal. i entén que la seva renúncia comportarà un trasbals important.

Ara se li presenta a Jordi Ballart una tasca complicada tenint en compte tota la restructuració que haurà de fer de l'equip de govern i que les eleccions municipals estant a tocar. 

Càrrecs