El 112 ha rebut 170 trucades de Terrassa per l'episodi de vent

El barri del Centre ha patit cops de fins a 81 km/h

La Torre
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 11:10h
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels forts vents que aquesta matinada ja han ocasionat un bon nombre d’incidències, però cap d’elles destacada ni amb danys personals.
 
Com ja havia previst el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la ventada ha tingut especial virulència aquesta matinada a les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona, així com al sud de la Catalunya Central.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins les 5h del matí 227 trucades per incidents relacionats amb el fort vent, la majoria d’aquestes amb origen a l’àrea metropolitana de Barcelona. La majoria han estat per cobertes i sostres malmesos o amb perill de caure, mobiliari urbà amb desperfectes pel vent o amb perill de caure, arbres i branques caiguts i obstacles arrossegats pel vent que obstaculitzaven el pas en vies interurbanes o urbanes.
 
L’origen de les trucades per comarques és: Vallès Occidental 51; Barcelonés 34; Baix Llobregat 29; Vallès Oriental 25 o Selva 15, entre altres. Les poblacions que més trucades han generat han estat: Barcelona amb 26 trucades; Terrassa amb 17; i Tarragona i Sabadell 12.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments no hi ha cap carretera afectada ni tallada pel vent, però es recomana molta prudencia en la conducció i evitar en la mesura del possible circular amb moto o bicicleta aquest matí.
 
Les estacions meteorològiques de l’SMC han registrat fortes ratxes de vent fort com: 151 a Puig Sesolles (Vallès Oriental); 106 a Mas de Barberans (Montsià); 114 a Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà); 97 a Font-Rubí (Alt Penedès); 95 a Begues; 94 a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Montserrat; 91 a El Perelló (Baix Ebre); i 81 a Constantí; entre altres.  
 
L’episodi de fort vent es mantindrà al llarg del matí amb ratxes fortes o molt fortes a bona part del país. 

Segons dades recollides fins a les nou del matí d'aquest divendres, a les estacions Meteoclimatic de Terrassa, els cops de vent més importants han estat:
 
Ca n’Aurell 76 Kms/hora
Plaça de l’Aigua 50 Kms/hora
Sant Pere 47 Kms/hora
NW 75 Kms/hora
Centre 81 Kms/hora