Carrillo: «La sentència absolutòria és una burla a la família i a Terrassa»

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre davant de l'Ajuntament per protestar contra la resolució judicial exculpatòria sobre els quatre agents de la Policia Municipal implicats en la mort de Jonathan Carrillo

Lluïsa Tarrida
29 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 11:34h
Concentració davant de l'Ajuntament de Terrassa
Concentració davant de l'Ajuntament de Terrassa | Foto: Cristóbal Castro

Concentració davant de l'Ajuntament de Terrassa Foto: Cristóbal Castro


Malgrat l'activació de l'alerta del Pla d'emergències per risc de vent i que el ple municipal d'aquest mes de gener s'ha ajornat fins dilluns, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa ha decidit tirar endavant la convocatòria. La crida venia motivada per la resolució de la sentència judicial que s'ha donat a conèixer aquest dimecres en la qual s'absol de qualsevol delicte als quatre agents implicats amb la mort d'un jove de 26 anys, Jonathan Carrillo, el setembre de 2009.

La concentració ha aplegat prop d'un centenar de persones que han volgut mostrar així el seu rebuig a l'absolució i la seva "indignació per l'abús de poder i la impunitat", reclamant "justícia" pel jove mort.

L'acte ha comptat amb la presència del pare de Carrillo, Francisco, que ha manifestat que "la sentència ens sembla una burla a mi i a Terrassa, si en la sentència es diu que es considera provat que va existir la bufetada no entenem perquè no hi ha ningú condemnat. No hi ha justícia. No sé si la jutge està pressionada per algú; com és possible que els quatre quedin lliures?". El progenitor també ha subratllat que pensen recórrer la sentència al Tribunal Suprem, "i esperem que a Madrid treballin millor i enviïn els quatre agents a la presó, que és a on han d'estar".

Al seu costat, la seva dona, Mari Isabel, ha volgut agrair el suport de SAT en memòria del seu fillastre, lamentant-se que amb la sentència "pensàvem que podríem girar pàgina, però no ens deixen. No ens creiem que no sàpiguen qui va ser qui va propinar la bufetada al Jonathan".

La concentració ha tingut lloc al voltant d'un altar improvisat amb la cara de Carrillo, i en el qual els familiars i amics més propers han anat dipositant flors mentre que la resta d'assistents sostenia espelmes. Després de la lectura d'un manifest, SAT ha demanat un minut de silenci i ha acabat afirmant que "seguirem cridant i manifestant-nos, això no acaba aquí, volem justícia pel Jonathan i continuarem denunciant la impunitat policial".