Terrassa activa el Pla d'Emergència en fase d'alerta per vent

L'Ajuntament ha posat en marxa diverses mesures preventives per disminuir l'impacte que poden causar les ratxes que han començat aquesta tarda | El servei de Gestió de l'Espai Públic mantindrà un equip actiu tota la nit per a recollir les incidències

La Torre
29 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:25h
L’Ajuntament de Terrassa ha adoptat diferents mesures preventives arran l’anunci de fortes ventades per aquesta tarda. El Consistori, que va activar ahir el Pla de Protecció Civil Municipal en fase de prealerta, ha posat en marxa un seguit d’accions per a reduir el possible impacte de la ventada i facilitar les actuacions d’emergència que puguin ser necessàries en les properes hores. 

Els principals serveis d’atenció i emergència s’han reforçat amb ampliació d’horaris i/o de personal. Així, el 010, que normalment funciona fins les 19h, atendrà les trucades de la ciutadania fins les 21h. A partir d’aquella hora estarà derivat a la centraleta de la Policia Municipal. Demà el 010 estarà en funcionament a partir de les 6h, en lloc d’obrir a les 8h com de costum. 

Per la seva banda, el servei de Gestió de l’Espai Públic mantindrà un equip actiu tota la nit per a recollir les incidències que es puguin donar i agilitzar les actuacions d’emergència. També s’ha reforçat per aquesta tarda el servei de manteniment dels semàfors, en previsió de possibles avaries. 

L’Ajuntament ha traslladat als centres d’ensenyament de la ciutat la recomanació de la Generalitat de suspendre totes les activitats extraescolars a l’aire lliure; recomanació que s’ha fet extensiva a les entitats de lleure que fan esplai diari, centres oberts i altres entitats que fan activitats de caire social amb infants i joves. 

El Cementiri Municipal, que va patir importants danys durant la ventada del 9 de desembre passat, romandrà tancat a les visites durant les hores en què es preveu que el vent sigui més intens a la comarca, és a dir, entre les 18h d’avui i les 14h de demà. Aquesta mesura no afectarà avui el funcionament de l’equipament, atès que a les 18h el Cementiri ja no rep visites, però sí demà divendres. Fins les 14h el cementiri funcionarà exclusivament per a celebració de les cerimònies funeràries i els enterraments. En aquest sentit, es demana a les persones que participin en aquests actes que no es desviïn de l’itinerari establert i que atenguin les indicacions del personal de l’empresa. 

Per aquesta tarda està prevista una reunió del Comitè d’Emergència municipal, presidit per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, després que aquest migdia s’ha reunit un comitè tècnic amb representants de diferents serveis municipals, a més dels mossos d’esquadra, bombers, agents rurals i Creu Roja. En aquesta trobada s’han revisat els mecanismes de coordinació i s’ha intercanviat informació sobre els dispositius dels diferents serveis.