Absolts els policies de Terrassa acusats de matar un jove

El fiscal demanava penes entre dos i quatre anys de presó per als agents implicats en la mort de Jonathan Carrillo el setembre de 2009 | SAT convoca una concentració aquest dijous davant de l'Ajuntament

La Torre
28 de gener del 2015
Actualitzat el 29 de gener a les 9:53h
Aquest dimecres, l'Audiència de Barcelona ha absolt els quatre agents de la Policia Municipal de Terrassa acusats de la mort d'un jove el 16 de setembre de 2009 després que un d'aquests agents presumptament li donés una "forta bufetada" que el va deixar a terra. Segons la sentència, no hi ha proves que demostrin que un dels agents va clavar una bufetada a Jonathan Carrillo i això provoqués que el jove caigués d'esquena i acabés picant amb el cap a terra.

La sentència afirma que s'absol als quatre agents d'haver comès cap delicte, ni el d'autoria ni el de ser testimonis del delicte d'encobriment i d'omissió del deure. També s'han absolt els sanitaris acusats i s'han refusat les peticions de responsabilitat civil de Mútua Terrassa, Ajuntament de Terrassa, Zurich Espanya i Mapfre.

El fiscal demanava quatre anys de presó per un delicte de lesions en concurs amb un delicte per imprudència greu per a l'agent que suposadament va bufetejar al jove, i dos anys i mig de presó per als altres tres policies per omissió de perseguir determinats delictes. Mentre que els tres sanitaris s'enfrontaven amb penes d'entre dos anys i dos anys i mig de presó per un presumpte delicte d'homicidi imprudent.

Davant la sentència exculpatòria, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa ha convocat la ciutadania aquest dijous, a les vuit del vespre, davant de l'Ajuntament per reclamar, un cop més, "Justícia per a Jonathan".