CiU vol implantar a l'Ajuntament de Terrassa el treball col·laboratiu

Els convergents porten al ple una proposta per implantar aquest sistema

La Torre
26 de gener del 2015
Convergència i Unió presenta en el proper ple municipal del mes de gener una proposta de resolució en què insta l'Ajuntament ha implantar un nova forma de treball col·laboratiu, a través de la creació de comunitats de pràctica per tal de desenvolupar una millora en la gestió del coneixement, i optimitzar la prestació dels serveis públics, conforme les necessitats i demandes dels ciutadans.

Així doncs, els convergents plantegen que es creï un grup de treball dins de l'organització municipal per trobar oportunitats de millora o de resolució de problemes de la seva tasca quotidiana, i on l’aportació d’aquestes noves idees, bones pràctiques i reflexió conjunta, permeti obtenir les millores necessàries perseguides, per una millor prestació en els serveis públics. 

Afirmen que cal "a la nostra Corporació una primera tasca de sensibilització i una segona d’estructuració" i subratlla que el treball col·laboratiu haurà de tenir lloc mitjançant sessions de trobades presencials en què "grups reduïts de persones motivades i compromeses tractaran d’oferir noves perspectives i solucions". "Aquesta tasca presencial s’haurà de veure complementada gairebé sempre amb el treball en línia, virtual, que haurà de facilitar la comunicació, i s’haurà de comptar també amb l’ajut d’un coordinador (e-moderador) i amb la possible intervenció d’experts externs que podran acompanyar al llarg de tot el procés", afegeixen.

Així mateix, posen un termini per elaborar un pla d'implantació d'aquesta nova manera de treballar: un màxim de tres mesos. Un cop fet, hauria de tornar a passar per ple per a la seva aprovació.