Com desfer un enviament i altres trucs de Gmail

Redacció
25 de gener del 2015
990_1421950475Gmail_logo
990_1421950475Gmail_logo
El servei de correu electrònic de Google, Gmail, ofereix als seus usuaris “trucs” molt útils que a vegades passen desapercebuts. La BBC n'ha recollit alguns al seu web:

 
1. Tanca les sessions que has deixat obertes en altres ordinadors: Si us heu descuidat obert el Gmail en un ordinador que no és el vostre, té solució, podeu tancar el compte des d'un altre ubicació. A la safata d'entrada a baix de tot hi podeu llegir “detalls”. Feu clic a sobre i s'obrirà una finestra en la qual apareixerà l'opció de tancar tots els comptes que tingueu iniciats amb la vostra sessió.

2. Cancel·la un enviament: Si voleu que un missatge que heu enviat no arribi al seu destinatari, podeu desfer l'enviament. Per això heu d'anar a configuració i clicar la pestanya “labs”. Des d'allà haureu d'activar l'opció “desfer l'enviament”. Des d'aquest moment cada cop que envieu un missatge us apareixerà en pantalla aquesta opció. Això sí, heu de ser ràpids i no podeu sortir de la pàgina si voleu utilitzar aquest servei.

3. Envia missatges de veu: Igual que abans, heu d'anat a configuració i entrar a l'apartat “labs”. Un cop dins podreu activar el reproductor de Google Voice al correu electrònic.

4. Fes cerques avançades: Gmail té dues paraules clau per buscar missatges “from” (de) i “subject” (assumpte). Així doncs, si voleu buscar entre els vostres correus els d'una persona en concret, sobre un tema determinat aquesta és una bona eina per fer-ho, ja que us permet localitzar el missatge de manera ràpida.

5. Evita que t'arribin correus a través de Google+: Un usuari pot escriure a un altre a través de Google+ sense necessitat de saber el seu correu electrònic. Tot i això, aquest servei es pot desactivar des de la configuració general: l'únic que heu de fer es respondre “ningú” a la pregunta “qui us pot enviar un correu electrònic mitjançant el perfil de Google+?”.

 
6. Exporta al teu correu: Gmail us dóna l'opció d'exportar contactes d'altres correus i vincular comptes. Cal accedir a configuració i clicar “comptes i importació”, des d'allà podreu realitzar aquestes accions, entre altres.

7. Troba i esborra els missatges més grans: Hi ha correus que ocupen molt i acaben omplint la safata d'entrada. Amb el web www.findbigmail.com  podreu localitzar aquells missatges que ocupen més espai.
 

8. Posa't una alarma per no oblidar-te de respondre correus:  Snooze Your Email for Gmail” és una aplicació amb la qual es poden establir recordatoris de certs missatges. És necessari instal·lar-la per poder-la utilitzar.