Pep Sala enceta la temporada de primavera al Centre Cultural

En aquesta primera part de la 32a Temporada BBVA de Dansa, el Ballet Nacional d'Espanya actuarà per primera vegada a l'equipament terrassenc | El plat fort de en circ serà l'estrena d'un espectacle de la prestigiosa companyia acrobàtica francesa XY

La Torre
24 de gener del 2015
Actualitzat el 25 de gener a les 8:45h
El cantant vigatà Pep Sala
El cantant vigatà Pep Sala | Foto: Adrià Costa

Pep Sala. Foto: Adrià Costa


El Centre Cultural Terrassa estrena la nova programació de la Temporada Primavera 2015 on tindran cabuda més d’una vintena de propostes de dansa, circ, concerts, teatre i exposicions.

El president de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa, Ignasi Cusidó, ha explicat que l’equipament segueix apostant per les arts escèniques i té com a línies prioritàries la Dansa i el Circ. Cusidó també ha agraït l’esforç del BBVA i dels altres patrocinadors per seguir mantenint el nivell de qualitat de la programació.

El director artístic del Centre Cultural, Adrià Fornés, ha presentat el primer semestre de la 32 Temporada BBVA de Dansa, que acollirà aquesta primavera un variat repertori de dansa que va des de peces clàssiques fins a la dansa contemporània. El toc d’inici el donarà la companyia LaMov amb La Ventafocs (14 de febrer), seguit del Ballet Nacional d’Espanya (15 de març), el Ballet Nacional d’Argentina (25 d’abril) i Víctor Ullate (23 de maig). 

Per la seva part, la responsable del programa Aixecant el Teló i representant de BdDansa, Beatriu Daniel, ha explicat que es donaran les claus interpretatives de cada espectacle de dansa. Aixecant el teló és una proposta ja inciada la temporada anterior i que en aquesta temporada incorpora la projecció d’un vídeo a la web de www.fundacioct.cat i a les instal·lacions de l’equipament on s’explicarà les raons per no perdre’s la funció. El dia de l’espectacle, el coreògraf i ballarí, Toni Jodar, farà una breu presentació de l’espectacle i el públic que ho desitgi, es podrà quedar una vegada acabada la representació per assistir a una xerrada amb els artistes. 

El director de l’equipament, Pep Forn, ha presentat la 3a Temporada BBVA de Circ que s’iniciarà el proper 21 de febrer amb l’espectacle Despistats, de la guardonada pallassa Pepa Plana i Toti Toronell (21 febrer), seguit de la Companyia XY (13 de març), Cia Manolo Alcántara (10 i 11 d’abril), Guillem Albà & The All In Orquestra (18 abril) i Col·lectiu Persiana (17 de maig).

Les arts plàstiques continuen sent una línia destacada de les activitats de l’equipament terrassenc. Aquesta primavera es manté l’exposició permanent del fons d’art i s’inauguren 3 exposicions més: Menús de guerra (del 5 de febrer al 12 d’abril), teles i escultures d’Eduard Arranz-Bravo (del 12 de febrer al 22 de març) i vitralls de Joan Vila-Grau a la Sagrada Família (del 9 d’abril al 7 de juny).

Festes i escena local

D’altra banda, el Centre Cultural Terrassa segueix amb el compromís de ser i fer partícep al seu públic als actes de ciutat. És per aquesta raó que part de la seva programació està present en els festivals i esdeveniments culturals de Terrassa. Aquest primer semestre presenta propostes dins del Festival de Jazz (concert de Mulatu Astatke i Cie XY), de la Fira Modernista (Tripula) i de la Festa Major (La Estraña Pareja).

L’equipament cultural referma també el seu compromís amb l’escena local, donant oportunitat als artistes i grups de la ciutat de presentar les seves creacions i treballs de qualitat. En aquesta temporada, hi tindrà cabuda la proposta de Farrés Brothers i Cia amb l’espectacle Tripula.

En total, 17 espectacles escènics per a tots els gustos i per a tota la diversitat de públics - 4 danses, 5 circs, 3 concerts i 5 teatres-, a més de 3 exposicions i activitats complementàries com són els Racons de Circ, la Trobada d’acrobàcia per a professionals del circ, una exposició fotogràfica i trobades amb artistes.