Hem d'aspirar a impedir que la dreta governi a Terrassa

"Proposem obrir a la nostra ciutat un nou espai unitari a través del qual puguem construir un programa de consens, i una alternativa guanyadora i de caràcter rupturista", manifesta EUiA Terrassa

EUiA Terrassa
22 de gener del 2015
El maig del 2015 afrontarem unes eleccions municipals en un context molt diferent al d'ara fa 4 anys, marcats per l'impacte de les diverses crisis, però també per l'auto-organització de la ciutadania, la lluita pel dret a decidir, la demanda de noves formes d'intervenir en política, la mobilització creixent i l'inici de noves articulacions polítiques de l'esquerra transformadora que han canviat la vida de la nostra ciutat.

Volem fer una crida pública a les forces polítiques i socials d'esquerres de la ciutat a defensar un programa mínim per a la resistència i la transformació social. Programa que surti del que tots estem reivindicant al carrer (treball, pa, sostre i dignitat). Independentment d'aliances electorals, de presentar-nos junts o separats, al carrer hem d'estar units. Proposem obrir a la nostra ciutat un nou espai unitari a través del qual puguem construir un programa de consens, i una alternativa guanyadora i de caràcter rupturista.

Vivim temps de canvis i de confluències, i la ciutadania ja no accepta més injustícies. Aquest ha de ser l'any de la revolució democràtica. Apostem per la ruptura democràtica amb el règim monàrquic, bipartidista, corrupte i ple de desigualtats del 1978 i per l'inici d'un nou procés constituent republicà, que ens porti a un nou país just, net i lliure. Volem decidir-ho tot, i considerem de gran valor les properes eleccions municipals perque volem que siguin constituents, com van ser les del 1931. Els petits canvis comencen a casa nostra.

Serà responsabilitat de les persones d'esquerres que aquestes articulacions tinguin la capacitat de fer-nos avançar col·lectivament cap a l'objectiu de ruptura democràtica a partir de transformar també la institució més propera, l'Ajuntament.

Hem d'aspirar a impedir que la dreta governi a Terrassa, a guanyar l'hegemonia social a partir d'uns valors i unes polítiques netament d'esquerres i transformadores. Hem de ser capaços de sumar a tothom que s'identifiqui amb un programa elaborat de forma oberta amb la ciutadania, partint de principis clars. Volem portar a l'Ajuntament el Poder de la Gent Treballadora de Terrassa.

EUiA sempre hem volgut representar l'esquerra que suma. Volem construir a Terrassa amb molta gent, amb altres partits d'esquerres i moviments socials, un front popular i d'esquerres unitari, una candidatura que porti benestar, futur, esperança, drets, valors, justícia i igualtat. EUiA de Terrassa portem uns mesos el·laborant col·lectivament les nostres propostes programàtques. Per nosaltres el que uneix i conflueix és un programa comú. No volem jugar a l'alternança a l'Ajuntament, sino construir l'alternativa. Aportarem el nostre programa a l'espai de confluència, ja que les classes treballadores i populars avui demanen alternatives. Per nosaltres és important que el programa col·lectiu tingui eixos bàsics per la ciutadana, com entre altres:

- Defensa dels serveis públics municipals: contra la privatització, contra la recentralització, i a favor de la remunicipalització dels serveis (com l'aigua, per exemple).

- Polítiques per a la reactivació econòmica, de lluita contra l’atur, de promoció decidida de l’economia social i un Ajuntament proactiu en l’estructura productiva i formativa del municipi, amb capacitat de diàleg amb el sector des de la proximitat.

- Empoderament de la ciutadania, establint eines de participació, cogestió i codecisió reals.

- Defensa de l’interès col·lectiu general per sobre de l’interès privat: espai públic, convivència, transparència, defensa dels drets i les llibertats.

- Compromís amb la sostenibilitat ambiental i territorial.

- Nova política i propostes per a la regeneració democràtica.