Dos egarencs a la llista d'Ubasart per liderar Podem Catalunya

El secretari general de Podem Terrassa, Aníbal Garzón, i un dels portaveus de Guanyem Terrassa, Marc Grau, formen part de "És clar que podem", candidatura que compta amb l'aval de Pablo Iglesias

Lluïsa Tarrida
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:50h
Gemma Ubasart, doctora en Ciència Política i professora de dret de la Universitat de Girona i responsable de la secretaria de Plurinacionalitat de Podem a nivell estatal, ha decidit optar a la secretaria general a Catalunya i convertir-se així en la principal dirigent del partit liderat en l'àmbit estatal per Pablo Iglesias. Justament, Iglesias va donar el seu aval públic a Usabart que concórrer a les primàries sota la candidatura denominada "És Clar que Podem (Claro que Podemos)".

Aquesta candidatura compta entre els seus components amb el secretari general de Podem Terrassa, el recentment escollit per majoria Aníbal Garzón. L'egarenc va rebre la proposta per part de la mateixa Ubasart, i no va dubtar a acceptar-la en considerar que d'aquesta manera serà més fàcil "fer que Terrassa sigui un municipi amb veu a Catalunya i fins de Podem".

Així mateix, entre els candidats al Consell Ciutadà de la candidatura d'Ubasart també hi figura un altre egarenc: Marc Grau Solés. Aquest jove professor del Departament de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador d'un postgrau d'Espai Públic a la UOC-UAB, és un dels portaveus de Guanyem Terrassa. En la web de Podemos explica quines són les seves motivacions per passar a formar part d'aquesta candidatura.

El termini per presentar les candidatures per presentar-se com a futur líder de Podem Catalunya va finalitzar dimarts dia 20. Un cop tancat, la campanya interna es va iniciar aquest passat dilluns dia 26 de gener i les votacions entre afiliats i simpatitzants tindran lloc, com és habitual, de forma telemàtica entre el 9 i el 13 de febrer.