Els alumnes de l'Escola Pia coneixen de ben a prop l'ESCAC

Més de 400 estudiants participen en unes jornades per estimular l'interès pel món audiovisual dels joves

La Torre
20 de gener del 2015
Què hi ha darrere dels muntatges cinematogràfics que veiem a les grans pantalles o a la televisió? Quin és el paper de la publicitat o com fer un guió i triar el millor vestuari d’època? Aspectes rellevants del món del cinema que els professors de l’ESCAC transmetran a 400 alumnes de l’Escola Pia de Catalunya, entre les quals la de Terrassa, en tres jornades magistrals de formació que inclouran sessions teòriques, pràctiques i una visita guiada per l’Escola del Cinema.

Aquestes Jornades Formatives Audiovisuals s’emmarquen dins la Mostra Audiovisual que organitza l’Escola Pia de Catalunya, amb la col·laboració de l’ESCAC, des de fa cinc anys. Aquesta mostra recull i dóna a conèixer els treballs més destacats i produïts pels estudiants en quatre àmbits: publicitat, ficció, documental i videoart. Entre els seus objectius hi ha estimular l’interès pel món audiovisual entre els nois i noies i fomentar la creativitat.

Durant tres dies, el 19, 21 i 22 de gener, alumnes de Barcelona, Caldes de Montbui, Mataró, Sitges i Terrassa, podran gaudir de sessions teòriques i pràctiques impartides per professors de l’ESCAC i professionals del sector, que oferiran tallers com publicitat, il·luminació, escenografia, vestuari, muntatge, direcció, guió o so, a més d’una visita guiada per les instal·lacions de l’Escola de Cinema.

La col·laboració entre l’Escola Pia de Catalunya i l’ESCAC engloba tota la Mostra Audiovisual, que enguany porta per lema SuperAcció i que compta, com a premis pels guanyadors, amb unes beques proporcionades per l’Escola del Cinema per participar en els cursos de la SummerSchool, i amb l’assistència d’un dia a un rodatge real.