Jordi Labòria estripa el carnet del PSC

Un dels pilars del socialisme a Terrassa durant dècades abandona el partit després de més de 40 anys de militància

Joan Manel Oller
28 de gener del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 12:44h
Jordi Labòria
Jordi Labòria | J.M.O.

Jordi Labòria Foto: J.M.O.


Jordi Labòria, un dels eterns alcaldables del PSC de Terrassa i representant de la línia més catalanista, ha trencat el carnet del partit. Es veia a venir i finalment ha fet el pas.

Labòria, un dels fundadors de Reagrupament Socialista, allà cap a l'any 1974, diu adéu a 41 anys de fidelitat a unes sigles. Se'n va a Moviment d’Esquerres. Fa uns mesos, el Pacte de Terrassa pel Dret a Decidir el va triar com a portaveu.

Jordi Labòria sempre s'ha destacat per la seva capacitat de diàleg, tant a l'Ajuntament de Terrassa com a la Diputació de Barcelona, i ha estat durant dècades un dels grans pilars del socialisme a la ciutat egarenca.

El polític s'ha mostrat disconforme amb el gir del PSC, sobretot en el que fa referència a la qüestió nacional catalana. Labòria afirma que retorna als seus orígens: independència del PSOE, aposta pel sobiranisme i "radicalitat socialdemòcrata". Encara no s'ha decidit si Moviment d’Esquerres es presentarà a les eleccions municipals, però ja avança que, en cas de fer-ho, ell no en serà pas l'alcaldable.