El Terrassa FC perd i s'allunya de la zona del play-off

El conjunt egarenc ha ofert una imatge molt pobra i perd davant d'un rival directe per la lluita per l'ascens | En un ambient caldejat, els rivals treuen partit de cinc minuts de desconcert dels vermells

Lluïsa Tarrida
18 de gener del 2015
Actualitzat el 19 de gener a la 13:04h
Decepció. Això és el que han sentit la majoria d'egarencs que s'han desplaçat aquest diumenge a la tarda a l'Estadi Olímpic de Terrassa per presenciar un partit en què es jugaven més que tres punts. El Terrassa FC s'enfrontava a un rival directe per seguir viu en la lluita per l'ascens a Segona B, l'Europa (0 a 2). El conjunt egarenc, però, ha ofert una mala imatge i ha deixat escapar tres punts que l'haurien col·locat a la quarta posició i que, per damunt de tot, els hagués aportat confiança per encarar la segona volta amb energies i optimisme.

Els homes de David Pirri han estat poc inspirats en atac i febles defensivament. I això que han estat els vermells els primers a materialitzar una ocasió de gol. Ha estat al minut 17, de les botes de Maldonado quan s'ha trobat sol a l'àrea rival. El 7 del Terrassa però no ha pogut dirigir com calia la pilota amb la seva cama dolenta i aquesta ha sortit molt desviada. Quatre minuts més tard, Vilajosana ha intentat sorprendre el porter Leva amb un control i xut ràpid. L'esfèrica ha sortit fregant el travesser. El Terrassa no estava fent un partit gaire lluït -el ritme de joc era excessivament lent i conservador- però almenys intentava fer alguna cosa de profit quan en entrava a l'àrea.

L'Europa tampoc és que hagi fet un gran partit, de fet, a la primera part només ha tingut una aproximació a la porteria egarenca. Ha estat el minut 34 quan Ignacio s'ha anticipat molt bé a una centrada des de la banda esquerre. L'impacte amb la pilota -un pèl forta- no ha estat bo i tot i trobar-se a escassos dos metres de la línia de gol, ha sortit sorprenentment fora. Ha estat el primer avís i ja s'ha pogut veure que el Terrassa FC tampoc estava fi defensivament.

Igual de clara i mal resolta ha estat la jugada del conjunt egarenc al minut 37. Vilajosana ha disposat d'una oportunitat d'or per avançar els seus. Una passada enrere des de la banda de Maldonado cap a Guillem, aquest la toca suaument obrint espai cap al 9 egarenc, i el davanter centre, lliure de marcatge i amb un peu dins de l'àrea petita, ha tirat el cos massa enrere i enlloc d'empènyer la pilota dins de la xarxa la colpejada violentament enviant-la a les boires.

Jaime maquilla el resultat

Els deu primers minuts de la segona part han estat nefastos. Primer, l'àrbitre David Garcia ha assenyalat un penal absurd comès per Merchan en una jugada lateral. Javi Lara ha estat l'encarregat de llançar la pena màxima i transformar-la després d'enganyar totalment Juanmi -el flamant fitxatge procedent del Gavà-. I després, al minut 56, quan una passada en profunditat d'un jugador escapulat des del seu camp ha passat mil·limètricament entre els dos centrals del Terrassa FC, ha estat recollida a la línia de tres quarts per Ignacio que amb la seva punta de velocitat s'ha acabat plantant tot sol davant de Juanmi i l'ha batut sense dificultats. Era el 0 a 2 i les poques esperances del Terrassa FC s'esfumaven.

Ha estat una llàstima perquè entre gol i gol, Merchan ha estat a punt a punt de posar l'empat. El davanter egarenc ha fet un molt bon control amb el pit i girant-se sobre el seu propi eix ha engaltat un fort xut des del lateral de l'àrea petita que només una mà miraculosa de Leva ha pogut evitar allò que ja es cantava com un autèntic golàs. Amb el 0 a 2 però les coses s'han tornat més lletges pel Terrassa FC que ha perdut el nord i s'ha passat la mitja hora que encara restava pendent de les decisions arbitrals, caient en provocacions absurdes i perdent temps muntant tanganes.

De tot plegat, només han tret dues targetes grogues per Jaime i Diego, un xut desviat de Montoro des de la frontal que el porter ha desviat a córner i un penal a favor que l'àrbitre ha assenyalat potser per compensar algunes decisions polèmiques i que ha estat transformat per Jaime.

Amb aquest resultat, el Terrassa FC es manté en la quarta posició amb trenta punts gràcies a què el Masnou també ha perdut a casa contra el Prat. Ara, els egarencs tenen la zona de play-off a cinc punts.