Dinarès i Segura introdueixen el programa Mindfulness a Terrassa

La Torre
16 de gener del 2015
Dinarès i Segura van explicar tàctiques de motivació
Dinarès i Segura van explicar tàctiques de motivació

Aquest dijous, la Biblioteca Central de Terrassa va acollir la conferència “Motivació i Optimisme a través del Heartfulness: Viure des del Cor”, a càrrec d'Eugènia Dinarès, motivadora, risoterapeuta i fundadora del projecte Centvuitantagraus i Gemma Segura, consultora, coach i formadora de programes Mindfulness.
 
La conferència, estructurada en dues parts, va iniciar amb l’explicació de què és la Motivació i com la nostra actitud n’és un factor clau. Dinarès, encarregada d’aquesta primera part, va oferir un seguit de consells, que afima que ella mateixa ha anat posant en pràctica els darrers anys, així com les actituds que afavoreixen la motivació i l’optimisme i, entre ells, la pràctica del Mindfulness i el Heartfulness.
 
Per parlar d’aquesta pràctica, Dinarès va donar pas a Segura, que va explicar la història i els orígens del Mindfulness, una pràctica mil·lenària del budisme, el zen o el ioga hatha. Mestres com el Dalai Lama, en Sukuki o el monjo budista Thich Nhat Hanh, amb qui ella s’ha format en la disciplina, practiquen aquestes tècniques i exercicis des de fa molts anys.
 
Segons Segura, viure en estats Mindf i Heart significa tenir la capacitat d’estar present "moment a moment" en cada experiència de la vida diària. "És una capacitat natural que es pot entrenar, ja sigui com a disciplina de meditació formal o través de pràctiques informals" va dir i va afegir "és un entrenament de les emocions i la ment en una forma diferent de prestar atenció i prendre consciència. La seva pràctica ens permet sortir del pilot automàtic per viure plenament el present".
 
Els estudis en un context familiars, de negoci, en entorns esportius i en entorns educatius han demostrat, segons va comentar la coach, que l’augment de l’atenció i la consciència plena comporten "una major estabilitat personal i, per això, una millora de les habilitats de comunicació, de la gestió de conflictes, de la reducció de l’estrès, la millora del clima de treball en equip, la productivitat, la creativitat, la connexió amb un mateix i els altres, l’escolta, la generositat o l’amabilitat".
 
Algunes de les empreses més innovadores del món, com Google, eBay, Apple, Yahoo, Deutsche Bank, organismes com la NASA, o gran corporacions com General Mills, Stabucks o AOL estan aplicant, des de fa algun temps, el Mindfulness.