Ullastrell es beneficirà del nou punt d'atenció jurídica a Castellbisbal

La Torre
14 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:20h
El diputat Josep Oliva amb Dolors Conde i Joan Ballbè
El diputat Josep Oliva amb Dolors Conde i Joan Ballbè | Foto: Aleix Mateu

El diputat Josep Oliva amb Dolors Conde i Joan Ballbè Foto: Aleix Mateu


L’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, acompanyada del diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva, i l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, han presentat el nou Punt d’Orientació Jurídica Municipal (POJM) per a persones usuàries de Serveis Socials que acull Castellbisbal des del passat 16 de desembre i que, també, dóna atenció als ciutadans d’Ullastrell.
 
La posada en marxa d’aquest servei d’assessorament jurídic, situat a Can Margarit i que obre setmanalment, tots els dimarts, de 16.00 a 18.00 hores, és fruit d’un conveni que l’Ajuntament de Castellbisbal ha signat amb la Diputació de Barcelona, que finança el cost del servei, amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Terrassa, d’on provenen els lletrats que s’ocuparan d’atendre les consultes. 
 
El Punt d’Orientació Jurídica de Castellbisbal s’ocupa, bàsicament, de consultes relatives als drets i deures derivats del compliment de les obligacions contractuals, els subministraments a l’habitatge, les relacions arrendatàries i les derivades de la compra o l’atorgament d’hipoteques d’habitatges, així com del dret de família. Com ha destacat Conde, “aquest servei ve a complementar l’orientació jurídica que ja s’ofereix des de l’Ajuntament en àmbits com el de consum i dona, oferint una cobertura jurídica inicial del 100% als veïns i veïnes de Castellbisbal”
 
L’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, ha valorat positivament el treball en xarxa que s’impulsa des de les administracions públiques per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i ha agraït a l’Ajuntament de Castellbisbal que els brindés l’oportunitat de sumar-se a la iniciativa de posar en marxa el POJM. “En els temps que corren, optimitzar recursos amb altres poblacions és un bon model de gestió”, ha assenyalat Ballbé.
 
Actualment hi ha 42 punts d’orientació jurídica municipal que la Diputació de Barcelona gestiona conjuntament amb els col·legis d'advocats de la demarcació de Barcelona i en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Durant el 2014 els POJM han atès  4.785 famílies (24.749 des de 2009), la majoria per temes relacionats amb el dret matrimonial i família (un 41,26%), procediments civils de dret hipotecari (un 24,26%), i arrendaments i propietat horitzontal (un 13,95%).