​El candidat més desconegut

La Torre
15 de gener del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 15:13h
L'alcaldable de CiU Terrassa, Miquel Sàmper
L'alcaldable de CiU Terrassa, Miquel Sàmper | Lluïsa Tarrida
En Miquel Sàmper és un advocat de prestigi a Terrassa, a Catalunya i a l'estat. Però com a polític és totalment desconegut.  Malgrat tot, Convergència ha cregut que aquest independent encapçali les llistes del partit a les municipals de 2015. Una aposta arriscada per substituir Josep Rull, que se n'ha anat a Barcelona per ser un dels líder de CDC. 

Miquel Sàmper es presenta com un candidat moderat en les formes però que les deixa anar sense contemplacions, potser per ser un nouvingut a aquest món. Reconeix sense problemes que no ha estat independentista fins ara i clama al cel pels centres que s'han instal·lat a Sabadell quan, a parer seu, havien d'haver aterrat a Terrassa. L'atur apareix com la seva preocupació fonamental i considera que la ciutat s'ha convertit en un lloc de serveis abandonant la indústria.

Sàmper té pocs mesos per endavant per presentar-se davant de la ciutadania i assolit el grau de coneixença de l'actual alcalde i líder del PSC Jordi Ballart i de Isaac Albert, cap d'ERC. No ha de lluitar contra ningú més per aconseguir el bastó si tot es desenvolupa amb relativa normalitat, tot i que són moments de trasbals al país. Un dels tres serà l'escollit. La sala de plens estarà més atomitzada que mai per la presència de més formacions.

La formalització de pactes serà un joc complicat. I podria acabar passant que l'alcalde fos el  líder del partit més votat. Jordi Ballart parteix amb certa avantatja precisament per ser ara mateix la primera autoritat municipal. Tot plegat, apassionant en un dels primers moments de la història contemporània de Terrassa on es veu possible un relleu a l'equip de govern per la tendència a la baixa del socialisme arreu del país. Sàmper ja ha avançat que ERC i Isaac Albert són el seu soci perfecte per formar equip i donar un tomb a la ciutat.