Un pas més per fer realitat el projecte Life Montserrat

L’objectiu del programa és la prevenció d'incendis forestals i la conservació i millora de la biodiversitat de la muntanya de Montserrat

La Torre
29 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:13h

El diputat adjunt d'Espais Naturals, Andreu Carreras, acompanyat de l'administrador de Montserrat, el pare Manel Gasch, van presentar el projecte europeu Life Montserrat. La iniciativa es va presentar la setmana passada al monestir de Montserrat, davant els alcaldes dels 14 municipis inclosos al projecte, entre els quals, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

L’objectiu del programa és la prevenció d'incendis forestals i la conservació i millora de la biodiversitat de la muntanya de Montserrat. Life Montserrat es basa en el desenvolupament de mesures en els diferents ecosistemes de la muntanya per augmentar la capacitat de recuperació i l’estabilitat dels boscos contra els incendis i millorar la seva prevenció, a partir de la creació d'àrees estratègiques que en disminueixin la propagació i en facilitin l'extinció, a més de reduir-ne la intensitat i extensió.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, coordina aquest projecte que, en el seu conjunt, afecta una superfície de 42.487 ha de la muntanya de Montserrat. Amb un període d'execució de quatre anys, compta amb un pressupost global de 3,5 milions d’euros, més de la meitat dels quals provenen de fons europeus.

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona destinarà un total de 512.000 euros a l'execució del projecte. També hi participen, com a socis, l'Associació Propietaris Forestals Entorns de Montserrat, la Fundació Catalunya-La Pedrera, la Generalitat de Catalunya i el Patronat de la Muntanya de Montserrat, que aportaran 1,2 milions d’euros, amb els quals es configura el 50% del pressupost total del programa.