Millores en l'enllumenat de La Fàbrica de Vacarisses

En el primer període analitzat, el canvi ha suposat un estalvi econòmic de 5.060 euros

La Torre
08 de desembre del 2014

El passat mes d'abril, gràcies a una subvenció rebuda per la Diputació de Barcelona, es van realitzar un seguit d'accions de millora en les instal·lacions de llum i calefacció de diferents equipaments municipals. Una d'aquestes millores va ser la instal·lació de 5 detectors de presència als passadissos, el vestíbul i els lavabos de l'edifici de La Fàbrica, perquè els llums s'encenguin només quan els espais estiguin ocupats i la llum natural del carrer sigui insuficient.

En el període de sis mesos, comprés entre abril i setembre, s’han analitzat els resultats d’aquesta actuació, que verifiquen un estalvi d’energia elèctrica de gairebé 38.000 kWh, equivalents al 57,4% del consum durant el mateix període de 2013. Aquestes xifres suposen un estalvi econòmic de 5.060 euros.

Amb tot plegat, es preveu que, l’abril de 2015, es pugui constatar com una modesta actuació, que ha representat una despesa de 1.325 euros, per la compra i instal·lació dels 5 detectors, haurà comportat un estalvi econòmic anual que oscil·larà entre 11.000 i 12.000 euros, malgrat l’increment dels costos de l’energia consumida.