Xerrada sobre els models de menjador escolar alternatius

Lluïsa Tarrida
28 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:41h
La xerrada va intentar resoldre dubtes
La xerrada va intentar resoldre dubtes

La xerrada de +Eficiència Social i la cooperativa L'Eina va intentar resoldre dubtes


L'AMPA de l'escola Bisbat d'Ègara va organitzar dimecres una xerrada amb el títol "Menjador Ecològic a l'Escola?" en què es van plantejar models de menjador escolar alternatius a l'actual. La xerrada va anar a càrrec de la dietista Soledad Onieva, Joan Costa en representació de la cooperativa de menjadors +Mes Eficiència Social i Jordi Folch, en representació de la cooperativa d'educació en el lleure L'Eina.

A l'acte es va constatar la necessitat d'implantar un model nutricional més equilibrat i es van plantejar models de menjador caracteritzats per un canvi significatiu en la dieta, la utilització de productes ecològics i de proximitat, la implicació dels usuaris (és a dir els alumnes) i la formació dels equips de treball com a educadors en el lleure.

La ponència, adreçada a totes les AMPAs de la ciutat, va assistir una vuitantena de persones, i 200 més el van seguir en directe per internet. La xerrada s'emmarca en el debat social que s'està obrint a les escoles de la ciutat davant la proximitat de la finalització de la concessió del servei de menjador escolar per a les escoles públiques del municipi. 

El vídeo de la xerrada es pot veure clicant aquí.