Terrassa busca oportunitats de negoci al Marroc i Mauritània

La Torre
27 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:34h
Hernández, Kadiri i Pujol, en la jornada a Cambra Terrassa
Hernández, Kadiri i Pujol, en la jornada a Cambra Terrassa | Foto: C.T.

Hernández, Kadiri i Pujol, en la jornada a Cambra Terrassa Foto: C.T.


En el marc del programa de promoció de la internacionalització empresarial de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, aquest dijous s’ha celebrat una sessió informativa sobre les oportunitats de negoci i d’inversió als mercats del Marroc.

Ali Kadiri, managing director de la sucursal de CaixaBank a Marroc, ha informat de les característiques dels mercats del Marroc i Mauritània i les oportunitats de negoci que proporciona a les empreses catalanes, fent especial incidència en les característiques del sistema financer, la gestió del risc i com finançar i cobrar una venda en aquests mercats.

L’experiència empresarial que s’ha presentat ha estat la d’Aristegui Maquinària SL, de Rubí, a càrrec de Rubén Hernández, del departament d’exportació de l’empresa. La presentació de la sessió ha anat a càrrec de Iolanda Pujol, responsable de Comerç Internacional de la Cambra.

El Marroc ha implementat una sèrie de reformes econòmiques estructurals per liberalitzar la seva economia i adaptar-se al nou marc de la Zona de Lliure Comerç amb l’UE. Es tracta d’un mercat que exporta principalment fertilitzants i productes tèxtils i importa productes derivats energètics com gasoil, fueloil, gas de petroli i altres hidrocarburs, seguit de productes industrials.

Amb un total de 800 empreses espanyoles amb establiment permanent al Marroc, l'estat espanyol es va convertir en el 2012 en el primer soci comercial de Marroc. Al llarg dels darrers 10 anys, les exportacions espanyoles han augmentat un 240% i entre els anys 2012 i 2013 han augmentat un 4%.