Ponència del cirurgià Mitsuro Sasako sobre el càncer gàstric

L'acte, a Mútua Terrassa, servirà per presentar un grup de treball sobre el càncer esofagogàstric entre catalans i navarresos

La Torre
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:13h
El Servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha organitzat, per demà dijous 27 de novembre, una jornada científica centrada en el càncer esofagogàstric i dirigida a cirurgians i oncòlegs especialistes en el tractament del càncer que afecta aquests òrgans.

El professor Mitsuru Sasako, cirurgià japonès de renom internacional per la seva especialització en el càncer gàstric, hi intervindrà amb l’objectiu d’abordar un tema quirúrgic de rigorosa actualitat en el seu àmbit: el concepte de l’escissió total del mesogastri pel tractament d’aquesta tipologia de càncer. 

Un cop finalitzada la seva comunicació, el Dr. Sasako participarà en una taula de preguntes obertes moderada pel Dr. Javier Osorio Aguilar i el Dr. Joaquín Rodríguez Santiago, metges adjunts del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Una altra de les finalitats de la jornada serà analitzar altres temes d’interès en base a les dades reals recollides en el registre EURECCA, el qual inclou a tots els pacients operats de càncer esofagogàstric a Cataluña i Navarra entre els anys 2011 i 2013. L’esmentat registre es tracta d’una iniciativa sense precedents al nostre país que ha permès establir les bases per la col·laboració assistencial, científica i docent entre els 21 hospitals participants.

Així mateix, aquesta reunió serà el pretext per inaugurar aquest grup EURECCA de Catalunya i Navarra i servirà també per establir grups de treball multicèntircs que possibilitin el disseny i la implementació de recomanacions consensuades, sessions formatives i línies d’investigació conjuntes.