Un paviment asfàltic substituirà les llambordes del carrer de Gutenberg

L'actuació culmina un seguit d’intervencions d’asfaltat per més de 760.000 euros posat en marxa per l’Ajuntament, en al marc del programa Terrassa Barris en Marxa

La Torre
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:33h
Obres de pavimentació del carrer de Gutenberg de Terrassa
Obres de pavimentació del carrer de Gutenberg de Terrassa | A.T.

L’Ajuntament de Terrassa, en al marc del programa Terrassa Barris en Marxa, ha iniciat avui les obres de pavimentació del carrer de Gutenberg, des de la rambla d'Ègara fins el carrer d’Arquímedes.

En aquesta actuació s’ha previst la retirada de les actuals llambordes, deteriorades pel pas dels vehicles, substituint-les per asfalt imprès que imitarà el mateix color, relleu i textura de les peces actuals.

A l’alçada de les actuals franges de granit, a sobre de l’asfalt s’aplicarà paviment de tipus Firflex, millorant la capacitat d’absorció de l’impacte del trànsit rodat i mantenint un aspecte similar a l’actual. Un cop finalitzades les tasques en el ferm es repintarà la senyalització horitzontal.

L’actuació és molt similar a la que es va dur a terme a l’estiu, fora del programa Terrassa Barris en Marxa, al carrer del Pare Llaurador, entre la rambla d’Ègara i al carrer de Galileu. Aquest tram era de llambordes, que es van retirar i substituir per paviment asfàltic amb un acabat imprès, imitant les franges que hi havia.

’obra del carrer de Gutenberg s’ha adjudicat a l'empresa Baldó Serveis i Obres SL per un import de 37.752 euros. El termini d'execució previst és aproximadament de dues setmanes, durant les quals el carrer estarà tallat al trànsit, permetent-se només l’accés dels veïns al seus guals, en horaris determinats.

Els dies 2 i 3 de desembre l’accés al carrer romandrà totalment tallat. El pas dels vianants per les voreres no es veurà afectat en cap moment. Per tal d'informar la ciutadania i els usuaris dels guals, s'han difòs cartells informatius amb els recorreguts alternatius i els horaris d'accés als guals. Amb aquesta obra culmina tot un seguit d’actuacions de pavimentació, la majoria de les quals dins del programa Terrassa Barris en Marxa.

Gairebé totes les intervencions van tenir lloc durant els mesos d’agost i setembre. En total, el programa haurà renovat a final d’any prop de 16.000 m2 inversió de més de 700.000 euros. A aquesta xifra cal afegir els 54.958’20 euros que va costar l’obra del carrer Pare Llaurador, executada al marge del programa Terrassa Barris en Marxa.

Aquestes actuacions de millora dels asfaltats obeeixen a la necessitat de mantenir en bon estat la xarxa viària, contribuint a la seguretat de persones i vehicles. Les intervencions han abastat l’Avinguda del Vallès (un dels principals eixos de la ciutat), vies per on circulen les línies d’autobusos, que pateixen un major desgast, com ara l’Abat Marcet o el passeig 22 de juliol, i altres avingudes i carrers que suporten una alta densitat de vehicles com ara Arquímedes, Galileu, Colom o l’avinguda de Béjar.

En tots els casos els treballs han consistit en reparacions parcials de les vies segons el seu estat de conservació. El fet que impliquessin afectacions de trànsit va fer que la majoria d’actuacions es concentressin als mesos d’estiu. En totes les actuacions, a més de la pavimentació, s’han realitzat treballs d’anivellament de les tapes i imbornals que havien sofert moviments anòmals i que provocaven discontinuïtat en el ferm. També s’ha reposat la pintura viària afectada, aprofitant-se per repintar també els trams adjacents que estaven en mal estat.