​Josep Sabater, de Canadà a Terrassa

L'autor es troba a Terrassa per promoure el seu darrer treball líric

Nació Digital
26 de juny del 2014
Actualitzat el 20 de novembre del 2015 a les 20:33h
Josep Sabater es troba a Terrassa per promoure el seu darrer treball líric, La nit dels bous. La presentació del llibre tindrà lloc el dijous a la biblioteca del Districte 3 de Terrassa, a les 18:30.

"Vinc de l'exili canadenc, on he fet bona part de la meva obra literària en català, entre altres tasques de promoció i difusió de la cultura i llengua catalana".

Josep Sabater ens torna a seduir amb aquest recull de poemes on s’intensifiquen les seves conegudes virtuts poètiques. Per una banda, els seus habituals jocs de paraules que, lluny de la frivolitat que a vegades farceix aquest tipus d’estratagema formal, ens endinsen en dobles i triples lectures d’interessants conclusions. I, per l’altra, la càrrega irònica del seus versos, amb la qual aconsegueix desemmascarar, amb subtilesa, la cara amarga dels grans temes que torben la humanitat. 
 
Correbou per camps crus
on cap pel·lícula recrea
el desgast del sexe infús.
I la vil conya moral
amb trampa i baix decret
s’escorre en sang vaginal
sense pèls, llet ni secret.
 
Josep Sabater es va donar a conèixer primer com a poeta amb les següents obres líriques: Provances d´Esper, Respirs, Rastres d´un poeta sense terra, Vol de dol, Brots de mots i Entre pols, i un recull de poemes en anglès titulat All for the best.  Tocat i ferit, però no tombat, per amor a les lletres, també es va  auto-concedir la llicència de brindar al públic lector, en diferents temps i semblant tremp, dues obres de narrativa curta sota els títols: Relats parabòlics i Relats dia-bolics.