Viladecavalls acomiada Isabel Puigdomènech

Familiars i amics podran dir l'últim adéu aquest dijous a la jove investigadora de l'Institut Pasteur de París, víctima d'un accident de trànsit

La Torre
25 de novembre del 2014
Actualitzat el 26 de novembre a les 12:45h
Isabel Puigdomènech va fer el doctorat en Immunologia a IrsiCaixa i a l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol
Isabel Puigdomènech va fer el doctorat en Immunologia a IrsiCaixa i a l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol

El passat 5 de novembre, Isabel Puigdomènech va morir víctima d'un tràgic accident de trànsit a París, ciutat on residia. Llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en Disseny de Fàrmacs i Ciències Biomèdiques per la Napier University, a Edimburg, Puigdomènech va néixer i créixer a Viladecavalls.

Aquest dilluns, la catedral-basílica del Sant Esperit de Terrassa, en la missa setmana que es dedica als difunts, es va tenir un record per aquesta jove promesa. Aquest dijous, l'església de Viladecavalls acollirà una cerimònia en el seu nom per tal que els seus amics i familiars li puguin dir el darrer adéu.

Puigdomènch va començar el seu doctorat en Immunologia a IrsiCaixa i a l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) al 2006, dirigit per Julià Blanco, on va fer aportacions a l’estudi dels mecanismes de transmissió viral de cèl·lula a cèl·lula. Es va doctorar per la UAB al 2010 i va continuar la seva tasca investigadora en el terreny de la transmissió viral amb una estada postdoctoral a l’Institut Pasteur, a París, on vivia actualment.

El degoteig de mostres de condol ha estat una constant al llarg d'aquesta setmana a la pàgina de Facebook que la jove tenia. També des de l'àmbit professional, els seus companys l'han volgut recordar. Des de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa han penjat a la seva pàgina web una nota en què expressen la seva tristesa per la mort de Puigdomènech, "Per sobre de la seva excel·lent tasca científica, els seus companys a IrsiCaixa volem acomiadar-nos d’ella recordant-la tal com era: la Isa, una persona amb una vitalitat i un sentit de l’humor enormes i encomanadissos, amb una personalitat única, encantadora, que es feia estimar per totes les persones que l’envoltaven. El seu somriure i la seva empenta, tant dins com fora del laboratori, i els bons moments que vam passar amb ella tenen ara molt més valor, perquè no es podran repetir. Els guardarem per sempre".

Fins i tot, el seu tutor de la tesi doctoral, membre d'IrsiCaixa, va realitzar un emotiu obituari a La Vanguardia en record d'aquesta jove vilacavallenca que ha mort de forma prematura.