Un enginyer de Google revela els tres passos que cal seguir per ser feliç

Després de seguir el seu mètode un periodista de la BBC va afirmar haver augmentat el seu benestar

Redacció
25 de novembre del 2014
Actualitzat a les 7:40h
640_1352916786google06
640_1352916786google06

Chade-Meng Tan va ser un dels primers enginyers a incorporar-se a Google l'any 2000, però la seva feina actual no sembla la pròpia d'algú amb la seva titulació. I és que a dia d'avui aquest expert en software es dedica a desenvolupar la intel·ligència emocional i a promoure el benestar entre els seus companys de feina.

Així doncs, des del departament de recursos humans d'aquesta multinacional, Chade-Meng Tan “il·lumina ments, obre cors, i crea la pau mundial”. D'acord amb els pensaments d'aquest enginyer es pot ensinistrar fàcilment la intel·ligència emocional i “la bondat”, però cal seguir tres passos i repetir-los diàriament per aconseguir-ho:

1. Calmar la ment: És necessari fer pauses durant el dia i fer cas a la nostra respiració. Hi ha pràctiques que poden resultar útils com el ioga, però això no vol dir que siguin essencials per assolir aquest objectiu. De fet, Chade-Meng Tan afirma que n'hi ha prou amb intentar no pensar en res durant una estona.

2. Fixar-se en els bons moments: Al final del dia cal intentar que els records bons guanyin els dolents. És per això que cada cop que vivim un moment alegre o que ens proporcioni una sensació de benestar, n'hem de ser conscients i intentar gaudir-ne. D'aquesta manera aquests instants no passen desapercebuts.

3. Desitjar la felicitat als altres: Les persones rebem molta més alegria després de fer alguna cosa bona, que no pas després de rebre-la.

El periodista de la BBC David Allan va assistir a un dels cursos que imparteix aquest enginyer de Google per veure com funcionava. Després d'immergir-se en les pràctiques que difon Chade-Meng va assegurar sentir-se més feliç, tot i que en l'article que va publicar en el mitjà britànic, també assenyalava que les bases científiques del mètode són poc fiables.