L'any de les set aletes al 3 de 10, amb dues dels Minyons

Videos dels castells de deu pisos del 2014, coronats per primera vegada per quatre colles

Guillem Bargalló
24 de novembre del 2014
Actualitzat el 25 de novembre a les 17:19h
Els Minyons de Terrassa carreguen el 3 de 10 amb folre i manilles
Els Minyons de Terrassa carreguen el 3 de 10 amb folre i manilles | Joan Manel Oller

3 de 10fm dels Castellers de Vilafranca al Concurs Foto: Laia Solanellas

El 2014 casteller ens pot deixar molts titulars. Un d'ells són els set 3 de 10 amb folre i manilles coronats. Per primera vegada, quatre colles castelleres han aconseguit carregar el sostre dels castells, en un Concurs on les tres primeres colles es van anotar el tres emmanillat. Això si, només els Minyons de Terrassa han estat capaços de descarregar-lo: el 26 d'octubre a Girona. Ara, amb la temporada gairebé acabada, és el moment de repassar els sis 3 de 10 amb folre i manilles coronats de l'any:




El primer 3 de 10 amb folre i manilles arribava per Sant Fèlix. Els Castellers de Vilafranca havien aconseguit domar el castell l'any 2013 i volien tornar a descarregar-lo. El tres va pujar immaculat, perfecte, però un cop es va carregar, la canalla va arrossegar el pom de dalt i el castell va cedir.




Un dels grans moments del Concurs: el 3 de 10 amb folre i manilles carregat per la Colla Vella, catorze anys primers del seu primer i únic. La Vella mostrava credencials per guanyar al Concurs i avisava als Verds que aquest 2014 haurien de suar de valent per guanyar-lo.




La gran sorpresa del Concurs: el 3 de 10fm de la Jove de Tarragona. Els liles l'afrontaven en quarta ronda, després d'haver caigut amb el 3 de 9 amb folre i l'agulla. Tot i això, els liles van ser capaços de carregar-lo, gràcies al seu gran tronc i a una canalla molt valenta. La Jove va viure el millor moment de la seva història amb l'aleta al tres de deu.





Els Castellers de Vilafranca van ser, de fet, els segons en coronar el 3 de 10 al Concurs, just abans que el de la Jove de Tarragona. Amb el tres, els Verds recuperaven la primera plaça i tenien el seu setè Concurs consecutiu a tocar. Altra vegada, el millor tres de la cita i altra vegada va cedir pel pom de dalt.




El primer i únic castell de 10 pisos descarregat aquest 2014 va arribar el 26 d'octubre a Girona. Els Minyons de Terrassa van recuperar l'idil·li amb el seu castell estrella lluny de casa i després d'una campanya per moure 600 castellers a Girona.




El tercer 3 de 10 amb folre i manilles carregat pels Verds (el màxim en un any) va arribar per Tots Sants. Malgrat les baixes, malgrat l'exigència del final de temporada, els Castellers de Vilafranca van tornar a demostrar el seu nivell casteller amb una actuació per emmarcar, on el tres va compartir protagonisme amb el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 sense folre carregat.




El darrer castell de 10 pisos coronat arribava en l'últia gran diada de la temporada: el passat 16 de novembre a Terrassa. Els Minyons buscaven unir quatre construccions emmanillades i el primer en veure's a plaça va ser el 3 de 10fm, que aquest cop va quedar en carregat.