Lluïsa Melgares: «Cal que aturem abusos i desnonaments»

El PSC Presentarà una proposta de resolució en el proper ple de Terrassa per tal de demanar al govern que ampliï la moratòria temporal que protegia els deutors hipotecaris

La Torre
22 de novembre del 2014
Actualitzat a les 8:03h
El grup municipal socialista portarà la problemàtica dels desnonaments al proper ple ordinari de l’Ajuntament de Terrassa. Segons ha explicat Lluïsa Melgares, regidora d’Habitatge: “presentarem una proposta de resolució per tal que el govern central faci oficial d’una vegada l’ampliació de la llei de moratòria per als deutors hipotecaris. “Cal que aturem els abusos i els desnonaments. No ens aturarem fins que garantim que no es faci fora a ningú de la seva casa en condicions injustes, o mentre hi hagi habitatges buits i gent sense llar”.

En aquest sentit, Melgares ha recordat que des del mateix govern, es va anunciar obrir la porta a allargar la moratòria per a les famílies fins el 15 de maig de 2015 “però encara no s’ha fet cap notificació oficial indicant aquesta ampliació”.

Melgares considera que això “crea angoixa a les famílies que es veuen davant de la possibilitat d’haver de marxar del seu habitatge, ja que en la majoria dels casos la seva situació econòmica no ha millorat i, en alguns, fins i tot ha empitjorat”. No obstant, els socialistes també demanen al govern que vagi més enllà.

La moratòria actual és molt excloent “no és més que un pedaç” ha manifestat Melgares, que ha afegit: “uns problemes tan greus com són la pèrdua de la llar no es poden resoldre amb respostes de mínims”. En aquest sentit, el PSC ha criticat que la moratòria actual “presenta unes limitacions per accedir-hi que ratllen l’absurd”.

Els socialistes demanen “mesures reals i efectives que serveixin per equilibrar la regulació hipotecaria, per acabar amb les injustícies, per protegir als ciutadans i per impedir, per sobre de tot, la pèrdua de la llar”. En aquest sentit, Melgares ha plantejat algunes propostes com garantir la suspensió real dels procediments d'execució hipotecària de totes les famílies, que són deutores de bona fe, i que mai tinguin que patir un desnonament, i que d’una vegada s’aprovi la dació retroactiva amb un lloguer social ”.