La gestió del Casal Popular de Matadepera pot anar per llarg

Els tràmits d’acceptació per part de l’administració local han de passar per l’aprovació final del Departament d’Administracions Públiques

La Torre
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 22:31h
576_1416568659mata
576_1416568659mata
La gestió municipal del Club Esportiu de Sant Llorenç dels Pins pot trigar un temps en concretar-se. Així ho va declarar el regidor d’urbanisme, habitatge i joventut Jordi Roca al “Matadepera Notícies” de Matadepera Ràdio d’aquest dijous en relació al darrer ple municipal, on es va aprovar l’informe d’acceptació de la cessió a l’Ajuntament, per part de l’Associació de Sant Llorenç dels Pins de l’espai que ocupava el club.

Roca ha volgut contestat així la carta oberta que l’Assemblea del Casal Popular Els Pins havia adreçat als mitjans de comunicació a principis d’aquesta setmana i on es manifestava “l’alegria” per la recent donació que l’Associació de Veïns de Sant Llorenç ha fet a l’Ajuntament del club que porta abandonat des de fa anys.

A la carta, que ha estat tornada a enviar aquest divendres admetent que “l’Ajuntament encara no té en propietat el club però que està fent les passes necessàries per a què sigui així”, es diu que “això permetrà recuperar un espai social que l’Ajuntament, si ho vol, ara en podrà gaudir tothom”. Al comunicat també s’hi pot llegir que “creiem que la millor solució passa per obrir l’espai a tot el poble i entitats, que a partir de l’autogestió, podran donar una oferta cultural, formativa i d’oci a la gent del poble”.

Apunten que “la situació legal ha fet impossible disposar d’aigua i electricitat a l’espai” i que “valorem molt positivament la rebuda del veïnat de l’espai que fins i tot ha ajudat a organitzar algunes activitats”. El comunicat acabava amb la sol·licitud d’una reunió el més aviat possible amb l’Ajuntament per compartir diversos punts de vista i buscar la manera de trobar la millor solució pel poble. Roca va recordar que “el diàleg sempre hi serà quan es vulgui, però que cal tenir present que hi ha una denúncia pel mig d’una entitat privada per l’ocupació il·legal d’aquest espai, que a data d’avui no és de propietat municipal”.

A l’entrevista a Matadepera Ràdio Roca també va comentar que “els tràmits d’acceptació per part de l’administració local de l’espai han de passar per l’aprovació final del Departament d’Administracions Públiques de la Generalitat i el tràmit municipal al registre de la propietat, i que els tràmits es poden allargar mesos. A partir de llavors, és quan l’Ajuntament tindrà la responsabilitat de gestionar aquest terreny i parlar-ne amb qui sigui necessari”, va concloure.