L'Esplai La Fera busca local

"L'entitat ha anat creixent considerablement, i al cap de 5 anys ja tenim 60 infants. És per aquest motiu que des del curs anterior el centre cívic se’ns ha fet petit", explica Marta Baltanàs

Marta Baltanàs
17 de novembre del 2014
Ara fa 5 anys un grup de joves que fèiem esplai cada dissabte a la Parròquia del segle XX, vam decidir desvincular-nos i crear el nostre propi projecte educatiu de lleure. Ens va arribar que el Centre Cívic Avel·lí Estrenjer els hi agradaria tenir un grup d’esplai al barri,  per tal de cobrir les necessitats d’aquest. Ràpidament vam moure fils i vam acceptar. En un inici érem un esplai petit, entre 10 i 20 infants. Però any rere any La fera ha anat creixent considerablement, esdevenint, al cap de 5 anys, una entitat amb uns 60 infants. És per aquest motiu que des del curs anterior el centre cívic se’ns ha fet petit. Disposem de 4 sales i 5 grups d’infants, amb la sort però, que l’Associació de Veïns ens cedeix el seu local cada dissabte per fer-ne ús.

Malgrat això, l’espai no és l’únic motiu en la demanda d’un local propi. Entenem que com entitat educativa, necessitem un local amb autonomia de moviments, on poder realitzar reunions entre setmana, tenir un accés sense restriccions d’horaris per a poder treballar, i tenir la possibilitat d’ambientar el local per tal que els infants se’l facin seu. Entenem que el sentiment de pertinença dels infants, famílies i monitors/es vers al local és un aspecte molt rellevant per dotar de sentit el projecte educatiu de barri que duem a terme. També cal incidir en la dificultat que tenim per guardar el material, ja que molt està a casa dels monitors/es.

Val a dir que l’Ajuntament ens està ajudant i assessorant en la cerca d’un local per a l’esplai. Enguany, tots els locals que de moment hem tingut alguna possibilitat de dialogar-hi, són en un altre barri, o no reuneixen les condicions mínimes que donin resposta a les nostres necessitats.

Marta Baltanàs
Mnitora de l’Esplai La Fera de Poblenou