El 30% dels trajectes en cotxe a l'escola, per sota de 15 minuts caminant

Un 80% de famílies creu que un projecte de Camí Escolar amb la implicació de l’Ajuntament de Terrassa permetria que els nens poguessin anar de forma autònoma al col·legi

La Torre
11 de novembre del 2014
Actualitzat el 14 de novembre a les 11:17h
Al matí, el 68% dels desplaçaments a col·legi es fan a peu, el 23% en cotxe, el 4% en autobús i el 3% amb bicicleta. L’AMPA de l’escola El Vapor ha presenta els resultats de l’enquesta sobre la mobilitat a les escoles de primària de Terrassa. L’objectiu és conèixer com són els hàbits de les famílies en el trajecte d’anada i tornada, els problemes amb els que es troben i les accions que consideren prioritàries per millorar aquest camí. "Existeix una necessitat de desplaçament considerable al migdia, donat que al voltant de la meitat de l’alumnat dina fora de l’escola".

El 59% de les famílies que va a peu triga menys de 10 minuts, i el 94% menys de 20. El 51% dels alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è que van caminant ho fan acompanyats de persones adultes.

El 42% de les famílies que va en cotxe triga menys de 10 minuts a fer el desplaçament. Si hi anessin caminant, el 18% ho faria en menys de 10 minuts i el 46% en menys de 20. En una ciutat ideal, el 46% de l’alumnat es voldria moure a peu per anar a l’escola i el 29% amb bicicleta.

Pel que fa la percepció sobre el trajecte de casa a l’escola, les positives predominen sobre les negatives i les famílies que fan el trajecte a peu ho valoren més que les que ho fan en cotxe. La contaminació és 3 vegades més tinguda en compte per les que van a peu que les que van en cotxe.

Aquesta enquesta s’ha dut a terme durant els mesos de juny i juliol 2014 a totes les escoles de Terrassa i han participat 260 famílies de 19 escoles. Tot i que l’estudi no té valor estadístic representatiu, és una primera aproximació a la qüestió i s’espera que en el futur es pugui fer una enquesta més ambiciosa i representativa.