ICV de Terrassa crida a una mobilització massiva el 9-N

​Per Xavi Martínez, coordinador local d’Iniciativa "aquesta actuació d’extrema hostilitat cap a Catalunya, d’assetjament jurídic a qualsevol forma d’expressió, converteix al PP en una autèntica malaltia per a la democràcia perquè o la corromp o la impedeix"

La Torre
04 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:15h
ICV de Terrassa fa una crida a la ciutadania per a que es mobilitzi massivament el 9-N, i participi en les diferents expressions que s’estan organitzant des del govern de la Generalitat de Catalunya, del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i des de la societat civil catalana.

El 9-N la ciutadania podrà votar lliurement en els col·legis electorals habilitats per la Generalitat com una mostra de rebuig a la impugnació del govern de PP al procés participatiu, i podrà signar la denúncia davant d’instàncies judicials europees en defensa de drets democràtics fonamentals com el de votació, expressió i opinió.

El lema de la campanya de la coalició ICV-EUiA és #9NSomLliures. ICV de Terrassa fa una crida a la ciutadania terrassenca per a que es mobilitzi massivament el proper 9N, manifesti la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya i rebutgi de forma enèrgica la prohibició del govern del PP que ha impugnat, davant el Tribunal Constitucional, el procés de participació promogut pel Govern de la Generalitat de Catalunya en substitució de la consulta suspesa pel mateix TC.

La coordinadora local d’ICV Terrassa, Fabiola Gil, considera que “avui, davant de la impugnació del procés de participació del 9-N per part del govern del PP, cal una resposta massiva i contundent, i cal que tota la ciutadania ens mobilitzem i participem en les diferents expressions que s’estan organitzant per aquest dia: votar en els col·legis electorals habilitats per voluntaris, i signar la denúncia davant del Tribunal de Justícia de la UE contra la prohibició reiterada de poder exercir el nostre dret a decidir sobre el futur polític de Catalunya”.

El darrer Consell de Ministres ha decidit presentar davant del TC la impugnació del procés participatiu impulsat pel govern de la Generalitat de Catalunya.

Per Xavi Martínez, coordinador local d’ICV “aquesta actuació d’extrema hostilitat cap a Catalunya, d’assetjament jurídic a qualsevol forma d’expressió, converteix al PP en una autèntica malaltia per a la democràcia perquè o la corromp o la impedeix. Hem de convertir el 9-N en una moció de censura al PP”, el cordinador d’ICV a Terrassa considera que “no pot ser que per part del govern de l’Estat espanyol només arribin a Catalunya recursos, impugnacions i amenaces. Alguna vegada estaria bé que arribés alguna proposta política pel diàleg i la negociació per sortir de manera normalitzada de la situació actual” .

La direcció local d’ICV Terrassa està convençuda que el 9N es produirà una important mobilització a Catalunya i afirmen que “des d’ICV Terrassa aspirem i per això treballarem després del 9-N, i amb l’impuls del que serà una nova mostra de mobilització massiva, a poder celebrar una veritable consulta referendària on es pugui exercir amb un procés normalitzat el dret a decidir del conjunt del poble de Catalunya”.