Pollancres per lledoners a Can Jofresa i Can Parellada

La mesura evitarà molèsties a persones al·lèrgiques en aquests barris

La Torre
31 d'octubre del 2014
L’Ajuntament de Terrassa, en el marc del programa “Barris en Marxa”, està fent tasques de substitució d’arbrat a Can Jofresa i, a partir de la setmana vinent, a Can Parellada. En ambdós casos, es tracta de reemplaçar pollancres per lledoners, el que comportarà una millora mediambiental per als veïns d’aquests barris.

El principal motiu de la mesura és evitar problemes de salut derivats de la floració d’aquests arbres. Les al·lèrgies al pol·len de diferents espècies vegetals afecten cada primavera més de mig milió de persones a Catalunya, i els pollancres són una de les espècies que més al·lèrgies provoquen.

Es coneix amb el nom de pollancre, o xop, el conjunt d’espècies de la família populus. Són arbres caducifolis, de creixement ràpid, que poden arribar als 30 metres d’alçada. En la natura sovintegen prop dels cursos d’aigua, i també s’utilizen com a arbre ornamental i per a obtenir fusta.

Els treballs a Can Jofresa, que van començar ahir, se centren a la carretera de Rubí. En aquesta via s’estan retirant 16 pollancres que, a més de provocar molèsties a les persones al·lèrgiques, no guardaven les distancies adequades.

Durant la segona quinzena de novembre es plantaran 10 lledoners, ampliant-se les distàncies entre ells i facilitant així el seu creixement en les millors condicions. Pel que fa al barri de Can Parellada, seguint els mateixos criteris emprats a Can Jofresa, està previst que durant la primera quinzena de novembre es retirin un total de 75 exemplars de pollancre disseminats entre diferents carrers del barri, com ara els carrers d’Europa, Holanda, Oceanía, Itàlia i Suècia.

Posteriorment, durant la primera quinzena de desembre, es plantaran 65 lledoners, amb més espai entre exemplars que el que hi ha actualment entre els pollancres, per facilitar-ne el seu creixement.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Natural i Art Jardiners SL, per un import de 48.485,67€ i comportaran petites afectacions puntuals a voreres i calçades properes als treballs.