Reciclar bé té recompensa a Terrassa

Durant el mes de novembre s’han programat tot un seguit d’activitats per fomentar la recollida selectiva

La Torre
31 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 15:39h
La campanya per al foment de la recollida selectiva a Terrassa “Reciclar bé té recompensa” tanca el seu primer mes d’actuacions amb una bona acollida per part de la ciutadania. Recordem que aquesta campanya inclou, fins al febrer de 2015, tota una sèrie d’activitats amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva a Terrassa, tant quantitativament com qualitativament, involucrant activament el conjunt dels 
ciutadans i les ciutadanes.

Així, en el primer més d’inici de la campanya s’han iniciat les següents accions: 

• S’han repartit 83.000 guies i programes d’activitats a tots els habitatges del municipi. També s’han repartit cartells, guies i programes a totes les entitats, escoles i equipaments de la ciutat, així com als establiments comercials i de serveis dels diferents barris de la ciutat. 

• La web: www.reciclable.terrassa.cat ja està plenament operativa, amb una mitjana de 232 visites diàries, mentre que les xarxes socials Facebook i Twitter acumulen prop de 100 visites diàries. Aquesta eina d’informació i consulta de la campanya també esdevé un canal de referència per tot allò relacionat amb els residus i la recollida selectiva. Això suposa que s’actualitzi de manera constant la informació i continguts que apareixen al web. 

• Els informadors i informadores ambientals han iniciat la seva tasca informativa i sensibilitzadora, sobretot en tots els comerços i establiments dels districtes 1, 2, 3 i 5, amb un resultat de 1.800 establiments visitats. 

• S’han portat a terme set edicions del taller “Reciclar bé a casa, té recompensa” a tots els centres cívics de la ciutat i a la Biblioteca Central de Terrassa. L’acollida d’aquest taller, que s’ha portat a terme a tots els districtes de la ciutat, ha estat molt positiva, atenent a les enquestes de valoració lliurades al públic assistent que han respost un total de 87 persones. 

Activitats previstes per al mes de novembre 
Durant el mes de novembre, la campanya continuarà amb la realització de diversos tallers que tenen en comú la importància de reaprofitar i reutilitzar els residus per donar-los una segona vida. 

Així, s’ha previst la realització dels següents tallers: 

• De sabó d’oli usat de cuina 

• De cuina d’aprofitament 

• De reutilització de roba amb “trapillo” 

• De reciclatge creatiu amb roba usada 

La inscripció per a aquests tallers està tancada, ja que la demanda ha superat el nombre de places disponibles. De la mateixa manera, s’han programat diverses visites al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental i a les Deixalleries Municipals. La inscripció a aquestes visites encara resta oberta, tot i que les places disponibles són limitades. 

Entre les accions programades per al mes de novembre, destaca també la creació del Concurs de fotografia “I tu, com recicles a casa?”, en el que es podrà participar del 15 de novembre al 15 de desembre.

D’altra banda, els informadors i informadores ambientals continuaran la seva tasca visitant els establiments comercials dels districtes 4 i 6, i actuant en diferents espais de la ciutat, a l’entorn dels Mercats Municipals, del Mercadal, i de diversos equipaments comercials, amb punts d’informació mòbils. 

Altres accions 
Per últim, en relació a altres accions relatives a la campanya i, concretament, a la lluita contra el malbaratament alimentari, es faran les següents activitats: 

• Ecofòrum 2014. Jornades sobre malbaratament alimentari, el dies 6 i 7 de novembre a la Sala d’Actes del Vapor Universitari. 

• Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 17 al 23 de novembre. 

• Concurs de cuina d’aprofitament. Tindrà lloc el dissabte 22 de novembre de 10 a 13 h a la plaça del Vapor Ventalló.