Dos equips de Terrassa, a la FinAppsParty de CaixaBank

L'entitat financera impulsa per quart any consecutiu una hackathon de 24 hores per a crear aplicacions financeres

La Torre
31 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:53h
CaixaBank, amb la col·laboració de la companyia nord-americana Global Payments i de Barcelona Digital Centre Tecnològic, ha reunit a més de 120 desenvolupadors d'aplicacions mòbils a la FinApps Party, la marató de desenvolupament d'aplicacions per al sector financer que es va celebrar el 24 i 25 d'octubre durant 24 hores ininterrompudes.

L'edició ha comptat amb set participants de Terrassa, els equips dels quals s’han presentat sota els noms de 3310 i BSOFT respectivament. Per primera vegada en la seva història, la FinAppsParty s'ha celebrat en dues ciutats diferents: Barcelona i Atlanta (Estats Units).

Durant 24 hores ininterrompudes, els participants han creat noves propostes de serveis financers adaptats a les wearable technologies (ulleres, rellotges, polseres o qualsevol altre dispositiu que els participants vulguin proposar), atès que aquest era el tema proposat per a l'edició 2014 de la FinAppsParty.

Un jurat integrat per membres dels equips de banca digital i serveis financers de CaixaBank, Global Payments i Barcelona Digital Centre Tecnològic seleccionarà les millors aplicacions presentades a cada ciutat.

Els guanyadors es donaran a CaixaBank impulsa la marató de desenvolupament d'aplicacions mòbils FinAppsParty des de l'any 2011. L'entitat financera ha estat una de les primeres del món a apostar pel format “hackathon” com a via per fomentar la intel·ligència col·lectiva i la cocreació d'innovació.

A més, ha estat pionera a nivell internacional en el desenvolupament de serveis financers per “wearable technologies”, amb el llançament de la primera aplicació bancària del món per “smartwatch”.

En aquesta edició, CaixaBank ha decidit ampliar les possibilitats de participació, mitjançant la modalitat online i un sistema de beques de desplaçament dirigit als participants que resideixen fora de Catalunya.

150 participants a l’última edició de la FinAppsParty
aixaBank impulsa la marató de desenvolupament d'aplicacions mòbils FinAppsParty des de l'any 2011. En l'última edició, l'esdeveniment va comptar amb un total de 150 participants, distribuïts en 48 equips.

Al llarg de la seva història, la FinAppsParty ha comptat amb assistència internacional, amb equips procedents d'Estats Units, Israel, Portugal, Mèxic i Kenya. L'entitat financera ha estat una de les primeres del món a apostar pel format “hackathon” com a via per fomentar la intel·ligència col·lectiva i la cocreació d'innovació. A més, ha estat pionera a nivell internacional en el desenvolupament de serveis financers per “wearable technologies”, amb el llançament de la primera aplicació bancària del món per “smartwatch” i d'una aplicació per Google Glass.