Brusc canvi de temps després d'un Tot Sants suau

A partir de dilluns es preveu l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic que afectarà de ple a Catalunya

La Torre
31 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:54h
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el dia de Tot Sants es preveu amb temperatura semblant a la de dies enrere, és a dir, força alta per l’època de l’any, especialment la diürna. Es preveuen màximes entre els 19 i 24 ºC al Pirineu, Prepirineu i la depressió Central, i entre els 22 i 27 ºC a la resta de Catalunya, si bé seran puntualment més baixes a la plana de Lleida a causa de la boira.

A la resta dominarà l’ambient assolellat, amb poca nuvolositat. Diumenge el dia serà assolellat en general, tot i que es formaran boires al matí a l’interior i alguns núvols baixos al litoral. Al final de la jornada començarà a augmentar la nuvolositat per l'oest i la temperatura no patirà grans canvis.

A partir de dilluns es preveu l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic que afectarà de ple a Catalunya sobretot entre dimarts i dimecres. La predicció indica una forta baixada de la temperatura, d’entre 5 i 10 ºC a tot el país, i s’assoliran els valors més baixos de la present tardor, per sota de la mitjana climàtica. A banda, hi haurà precipitacions localment abundants que podran afectar qualsevol punt de Catalunya.

Seran en forma de neu al Pirineu per sobre dels 1000 metres al seu vessant nord i per sobre dels 1500 a la resta de la serralada, aproximadament. A banda, el vent del nord i oest s’enfortirà, especialment dimecres, i donarà lloc a una notable alteració marítima a la Costa Brava. Els mapes de mitjà termini indiquen una millora meteorològica a partir de dijous a causa de l’allunyament de la depressió, així com una lleugera recuperació de la temperatura.