La Generalitat reconeix la feina de la xurrera de Terrassa Conchi Nieto

L'egarenca rep un diploma de Mestre Artesà Alimentari

La Torre
25 de novembre del 2014
Actualitzat a les 8:16h
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va lliurar diplomes de Mestres Artesans Alimentaris de l’any 2013, i el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de l’any 2013. Conchi Nieto, de Terrassa, va ser una de les guardonades.
 
El premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador s’ha concedit a Eugeni Muñoz i Colomer, pastisser de Sant Vicenç dels Horts. Muñoz compta amb una gran formació en pastisseria i una excel·lent trajectòria professional. Ha estat capaç de renovar el negoci familiar adaptant-lo als nous temps i, sobretot, als clients.
 
Enguany també s’ha concedit un accèssit al finalista, el cansalader xarcuter, Josep Grados Riba, de Santa Margarida de Montbui. La seva filosofia és treballar amb productes de la terra, d’excel·lents matèries primeres i treballats com es mereixen. Alguns dels productes diferents i coneguts que surten del seu obrador són la boutifarra de Montbui o les llances de Sant Jordi.
 
En el decurs de l’acte, també s’han lliurat 28 diplomes de Mestre Artesà Alimentari corresponents a l’any 2013, dels quals vuit són forners, vuit pastissers, nou cansaladers xarcuters, dos xurrers i un formatger, que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària.
 
Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 888 diplomes.
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha explicat que el Departament que encapçala està treballant perquè altres sectors artesans alimentaris, com ara els carnissers, cervesers i bacallaners puguin gaudir també del reconeixement d’artesà que atorga la Generalitat de Catalunya.
 
Segons el conseller, la permanència durant molts anys en un mateix ofici i la voluntat de fer-ho cada dia millor “faran que les generacions futures continuïn proporcionant-nos aquesta riquesa alimentària que hem de conservar.”
 
Pelegrí ha felicitat els nous mestres artesans i Eugeni Muñoz, “que es reafirma com un dels millors pastissers que hi ha actualment”. En aquest sentit, el conseller ha dit que “la cultura i el grau de desenvolupament d’un país estan molt relacionats amb la creativitat, la imaginació i la feina ben feta. Vosaltres sou una mostra de persones que fan país.”
 
 
Relació de diplomes
 
 
NOM
ACTIVITAT
COMARCA
POBLACIÓ
Lluís Batlle Lloret
Pastisser
Baix Empordà
Torroella de Montgrí
José Boix Vilaseca
Forner
Cerdanya
Martinet
Lluís Bou Vallcorba
Cansalader xarcuter
Vallès Oriental
Castellterçol
Carlos Cardona Jansana
Forner
Barcelonès
Barcelona
Carles Carrasco Solano
Cansalader xarcuter
Ripollès
Ripoll
Joan Cobo Coma
Pastisser
Conca de Barberà
L’Espluga de Francolí
Enric Colls Compañó
Forners
Selva
Vidreres
Salvador del Cerro Guarro
Forners
Barcelonès
Barcelona
Màxim Garcia Mas
Cansalader-xarcuter
Gironès
Bordils
Martin Garcia Tugues
Forners
Segrià
Vilanova de la Barca
Juan Jurado Carrión
Pastisser
Baix Empordà
Palamós
Carles Mampel Juncosa
Pastisser
Baix Llobregat
Santa Coloma de Cervelló
Joan Mateu Dordal
Cansalader xarcuter
Vallès Oriental
Figaró-Montmany
Jaume Monell González
Forner
Bages
Manresa
Joan Muñoz Almirall
Pastisser
Baix Llobregat
Sant Vicenç dels Horts
Alfons Navarra Roca
Cansalader xarcuter
Alt Empordà
Peralada
Conchi Nieto Martínez
Xurrer
Vallès Occidental
Terrassa
Takashi Ochiai
Pastisser
Barcelonès
Barcelona
Marc Parés Martí
Pastisser
Alt Penedès
Vilafranca del Penedès
Josep Prió Fillat
Cansalader xarcuter
Pallars Jussà
La Pobla de Segur
Albert Ribot Cisa
Cansalader xarcuter
Tarragonès
Tarragona
Climent Robiró Sau
Forner
Ripollès
Ribes de Freser
Francisco Romero Muñoz
Xurrer
Vallès Occidental
Cerdanyola del Vallès
Antoni Rosiñol Torner
Cansalader xarcuter
Berguedà
Gironella
Francesc Serra Espasa
Forner
Maresme
Caldes d’Estrac
José Ramon Torrente Reales
Cansalader xarcuter
Segrià
Lleida
Ramon Ubach Sarrat
Formatger
Osona
Vic
Glòria Vicheto Capdevila
Pastisser
Baix Camp
Reus